Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavské Muzeum Vysočiny se poprvé zapojí do Týdne vědy a techniky Akademie věd ČR

V letošním roce se Muzeum Vysočiny Jihlava poprvé připojí k Týdnu vědy a techniky Akademie věd ČR. Tento největší vědecký festival v České republice se každoročně odehrává na začátku listopadu. Motto letošního šestnáctého ročníku zní Za hranice známého. „V našem muzeu se týden vědy a techniky uskuteční od 7. do 11. listopadu. Každý den představí svou činnost jedno oddělení, pátek bude patřit hostům,“ prozradil ředitel muzea Karel Malý.

Dopoledne budou věnována žákům základních a studentům středních škol (účast na programech pouze na objednání), odpoledne se budou odehrávat ve znamení komentovaných prohlídek a vědeckých kaváren. Zajímavým experimentem bude čtvrteční Muzejní přednáškomat, jehož téma vyberou sami návštěvníci muzea při internetovém hlasování (http://muzeum.ji.cz).

Součástí vědeckého festivalu bude i otevření výstavy RC modelů Kdo si hraje, ovládá, která vznikla ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti ve spolupráci s firmou Astra Uherský Brod.

Podrobný program Týdne vědy a techniky najdete na http://www.tydenvedy.cz./

Tisková zpráva | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky muzeum, Týden vědy a techniky AV ČR, Muzeum Vysočiny Jihlava, Karel Malý, Česko, festival, Slovácké muzeum, technika, Uherské Hradiště, Uherský Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské Muzeum Vysočiny se poprvé zapojí do Týdne vědy a techniky Akademie věd ČR | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.