Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Havlíčkově Brodě dnes startuje 26. ročník Podzimního knižního veletrhu

Více než 160 nakladatelství vystaví své knihy na 26. ročníku Podzimního knižního veletrhu, který dnes začíná v Havlíčkově Brodě. Součástí doprovodného programu budou tradičně besedy s autory, autorská čtení, představení knižních novinek, přednášky a výstavy. Čtení, besed a autogramiád by se mělo zúčastnit kolem 150 spisovatelů, překladatelů, ilustrátorů a dalších zajímavých lidí ze světa knih.

Většina akcí bohatého doprovodného programu vychází z motta letošního veletrhu, jímž jsou úvodní slova české hymny: Kde domov můj. Podle ředitelky veletrhu, spisovatelky a nakladatelky Markéty Hejkalové nemá motto přímo odkazovat na českou hymnu, ale upozornit na knihy, které se zamýšlejí nad tím, co je to vlastně náš domov a co je česká národní identita.

ČTĚTE TAKÉ: Na letošním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodě se představí 163 nakladatelství 

Kraj Vysočina, město Havlíčkův Brod, havlíčkobrodská společnost Tiskárny a Český rozhlas Region ocení nejkrásnější knihy veletrhu. Česká astronomická společnost udělí cenu Littera Astronomica za literární popularizaci astronomie.

26. Podzimní knižní veletrh se bude konat v pátek 14. a v sobotu 15. října v Kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě. Dnes je otevřeno od 10 do 19, v sobotu od 9 do 17 hodin. 

Autoři | Foto www.veletrh.hejkal.cz

Štítky Havlíčkův Brod, kniha, knižní veletrh, veletrh, Podzimní knižní veletrh, Markéta Hejkalová, výstava, přednáška, představení, Česká astronomická společnost, Český rozhlas Region, Littera Astronomica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Havlíčkově Brodě dnes startuje 26. ročník Podzimního knižního veletrhu | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.