Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zažít Jihlavu jinak 2016: Komenského ulice bez aut, lidé spolu posnídají a projdou se bosí

Zacvičit si jógu přímo na ulici, posnídat před obchody v Komenského ulici, být u vzniku galerijních novin v přímém přenosu a žádná auta. To vše a mnoho dalších věcí budou moci zažít lidé v jihlavské Komenského ulici v sobotu 17. září od samého rána. Bude se tam premiérově konat akce Zažít Jihlavu jinak 2016.

Dle slov organizátorů je cílem této akce přetvořit část Komenského ulice alespoň na jeden den v místo setkávání. V tento den se fantazii meze opravdu klást nebudou. Návštěvníci akce si mohou vymyslet vlastní pouliční aktivitu. Dostanou příležitost zahrát si na hudební nástroj a zazpívat si, zacvičit si na ulici jógu. Uvidí také divadelní představení, vernisáž nebo uslyší koncerty. Zažijí také na vlastní kůži tvorbu galerijních novin.

Další příjemnou zprávou je to, že Komenského ulice bude celý den bez aut. Lidem budou k dispozici stoly a židle k venkovnímu posezení. Po celý den bude možné si na ulici zakoupit jídlo a pití. Lidé si ale mohou donést i vlastní občerstvení.

Jedna z jihlavských prodejen obuvi se postará o bosonohou stezku. Součástí programu bude třeba i čtení poezie, knižní bazar či módní přehlídka. Organizátoři slavnosti nezapomněli ani na děti, pro ty budou nachystané například tvůrčí dílničky.

Slavnost Zažít Jihlavu jinak 2016 organizuje Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě ve spolupráci s architektonickým studiem UNArchitekti.

Foto Facebook Zažít Jihlavu jinak 2016

Štítky Jihlava, Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, jóga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zažít Jihlavu jinak 2016: Komenského ulice bez aut, lidé spolu posnídají a projdou se bosí | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.