Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Horácké divadlo v Jihlavě chystá do nové sezony řadu zajímavých novinek

Horácké divadlo v Jihlavě nabídne ve své 77. sezoně nejmenším divákům každou první neděli v měsíci pohádkovou hru. Novinkou nové sezony budou také dvě baletní představení a několik představení hostujících divadel. Nový projekt D-komplex nabídne interaktivní divadelní představení vytvářené cíleně pro maturitní a předmaturitní ročníky středních škol.

„Pohádky budeme dávat každé první nedělní odpoledne v měsíci na velké scéně. Budeme střídat naši pohádku Kocour v botách s pěti dovezenými pohádkovými tituly. Začínáme od října,“ uvedla mluvčí Horáckého divadla Mirka Kvíčalová.

Příznivci baletu uvidí 20. září hostující Slovenské divadlo tanca s představením Jána Ďurovčíka Carmen. V lednu příštího roku bude Horácké divadlo hostit Pražský komorní balet. Společným jmenovatelem představení několika hostujících divadel by měl být přesah žánrů. „Budou to unikátní a umělecky zásadní počiny, žánrově ne zcela uchopitelné,“ řekla Kvíčalová. Diváci je uvidí vždy v pátek před premiérovou sobotou a také v termínech, kdy bude domácí soubor na zájezdu. První hostující představení Divadla na Zábradlí Velvet Havel je naplánováno na 14. října.

Projekt D-komplex začne v září. „Na základě dotazníkového šetření mezi pedagogy středních škol jsme vybrali jedno z maturitních témat z české literatury, to jsme dramaticky zpracovali a připravili ho pro středoškoláky. Letos si studenti s herci zahrají na literáty v meziválečném období,“ uvedla mluvčí.

Novou sezonu Horáckého divadla zahájí 10. září komedie Woodyho Allena Sex noci svatojánské. Dramaturgický plán nabídne divákům pod jednotícím mottem Pohledy odjinud na velké scéně šest premiér. S novou sezonou zahájí Horácké divadlo také provoz nového rezervačního a prodejního systému, který umožní standardní online nákup vstupenek. V divadelní pokladně budou moci lidé využít platební karty.

Foto www.psj.cz | Zdroj ČTK

Štítky divadlo, představení, Jihlava, divadelní představení, Kocour v botách, Pražský komorní balet, Woody Allen, Meziválečné období, Divadlo Na zábradlí, projekt, střední škola, Sex noci svatojánské

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácké divadlo v Jihlavě chystá do nové sezony řadu zajímavých novinek | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.