Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Vysočině se první koupaliště otevřou asi už koncem května

Na koupalištích Vysočiny jsou v plném proudu přípravy na novou sezonu, která by mohla začít už koncem tohoto měsíce. V jihlavském akvaparku Vodní ráj pracovníci kromě běžných oprav dokončují třetí kurt pro plážový volejbal, s tribunami pro diváky a osvětlením bude stát 2,4 milionu korun. Když nebude škaredě, bude toto největší koupaliště v kraji přístupné od posledního květnového víkendu, jako v minulých letech, řekl ČTK Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy.

„Pokud bude pět stupňů a bude pršet, tak to asi neotevřeme. Ale pokud bude přijatelně, chceme dodržet naši tradici," řekl Málek. V případě pěkného počasí přivítají koncem května první návštěvníky kupříkladu také koupaliště v Moravských Budějovicích a v Humpolci. Na novou sezonu se připravuje i koupaliště v Bystřici nad Pernštejnem, kde však s jejím zahájením tolik spěchat nebudou. „Počítám, že otevřeme kolem 10. června. Všechno bude záviset na počasí," řekl Zdeněk Mašík z Areálu sportu.

Ve venkovní části Vodního ráje pracují dělníci už asi měsíc. Spravují opadané obklady v bazénech, dlažbu i ploty, obnovují nátěry. Ačkoliv byla mírná zima, obkladů odpadalo docela dost, podotkl Málek. Do začátku sezony bude hotov i nový kurt pro plážový volejbal, díky němuž bude v Jihlavě možné pořádat turnaje na republikové úrovni. „Zájem doposud převyšoval kapacitu našich dvou hřišť. Věříme, že i tři hřiště budou plně obsazena," uvedl mluvčí.

Minulé léto se moc nevydařilo, ve venkovní části Vodního ráje se vykoupalo jen 26.000 lidí. O rok dříve byla návštěvnost víc než dvojnásobná. Ani loňské časné zahájení sezony se koupališti kvůli počasí nevyplatilo, první návštěvníci přišli až 6. června.

Ve Vodním ráji se letos mírně změní i ceník. Konkrétní částky mluvčí neuvedl, protože ještě nejsou definitivně schváleny. Správci jiných koupališť v kraji, které oslovila ČTK, řekli, že vstupné zvyšovat nebudou.

Naopak celé letošní léto bude kvůli přestavbě zavřeno oblíbené koupaliště v Lukách nad Jihlavou. Provoz zastaralého bazénu se prodražoval. „Naše koupaliště bylo 50 let staré," uvedla místostarostka městyse Lada Salátová. Rekonstrukce koupaliště si vyžádá kolem 20 milionů korun bez DPH. Od loňského podzimu už dělníci přestavují jeho zázemí. Starou budovu zbourali a místo ní budují novou. Městys teď bude vypisovat výběrové řízení na dodavatele nerezové vany, která bude vložena do netěsnícího bazénu, a také na potřebné technologie.

Zdroj: ČTK
Foto: wikimedia.org

Štítky bazén, děti, léto, Vysočina, koupaliště, Kraj Vysočina, Martin Málek, Jihlava, Moravské Budějovice, Humpolec, Bystřice nad Pernštejnem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se první koupaliště otevřou asi už koncem května | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.