Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prázdniny v Telči začaly. Festival zahájil koncert zpěvačky Marie Rottrové

Koncertem Marie Rottrové se skupinou Neřež včera na zámeckém nádvoří v Telči na Jihlavsku začal 34. ročník festivalu Prázdniny v Telči. Festival potrvá do 14. srpna. Vedle hlavních koncertů bude jeho součástí bohatý doprovodný program v podobě pohádek pro děti a koncertů začínajících kapel, které jsou pro všechny návštěvníky zdarma. Odehrají se na Kocouří scéně na náměstí Zachariáše z Hradce. Tradiční nocturna budou letos poprvé na nové festivalové scéně ve zrekonstruovaném Panském dvoře.

Rottrová vystoupila na Prázdninách v Telči poprvé. „V poslední době koncertuje jen vzácně, už jsme nevěřili, že naše dlouholetá snaha bude úspěšná,“ řekl ČTK hlavní organizátor Milan Kolář. Podle něj se potvrdilo, že řadu muzikantů přivedou do Telče jiní muzikanti. V tomto případě prý zřejmě silně zapůsobil „lobbing“ doprovodné kapely s protagonisty Zdeňkem Vřešťálem a Vítem Sázavským. Zahajovací festivalový koncert v Telči je jedním z mála letošních vystoupení populární zpěvačky.

Programovou lahůdkou by podle Koláře měly být na festivalu koncerty zahraničních umělců. Diváci uvidí například finskou skupinu Värtinä, která v Telči bude vystupovat podruhé. Bude to její jediný letošní koncert v Česku.

Lidé se mohou těšit také na francouzskou kapelu Sergent Pépere nebo na koncert skupiny Druhá tráva, s níž vystoupí americký hráč na foukací harmoniku Charlie McKoy. Prázdniny v Telči letos víc než jindy lákají na zpěvačky a hudebnice. Lidé uvidí vedle skupiny Värtinä se třemi zpěvačkami například Anetu Langerovou nebo Lenku Filipovou s dcerou Lenny.

Letos poprvé budou každodenní součástí festivalu divadelní pohádky.  Uskuteční se vždy od 15:00 v zámeckém parku. Nocturna jsou na programu vždy přibližně od 22:30 po hlavních koncertech ve zrekonstruovaném Panském dvoře. Budou patřit hlavně českým progresivním kapelám. Návštěvníci uslyší například elektropopovou skupinu Midi Lidi s novým repertoárem či alternativní duo Kieslowski, které novátorským způsobem navazuje na folkovou tradici. Kompletní program najdou zájemci zde.

Autoři | Foto www.supermusic.sk

Štítky koncert, Telč, Marie Rottrová, hudební skupina, festival, Panský dvůr, okres Jihlava, Milan Kolář, nádvoří, Zdeněk Vřešťál, Vít Sázavský, Aneta Langerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdniny v Telči začaly. Festival zahájil koncert zpěvačky Marie Rottrové | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.