Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Antikvariát, divadlo nebo třeba veganský hamburger. To vše v sobotu na Festivalu Z kopce

V sobotu 11. června se bude v Dolní Cerekvi na Jihlavsku, konkrétně na Boudě na Červeném kopci, hrát divadlo, budou se skládat písničky, malovat na obličej, lidé si nakoupí na tržnici, ochutnají nejen veganská jídla nebo si třeba budou moci vybrat knížku v antikvariátu. To vše na jednom místě a na jedné akci, a to na Festivalu Z kopce. Jeho začátek je naplánován na 14. hodinu a zahájí ho pohádka O zlaté rybce.

Na své si přijdou hlavně děti, ale samozřejmě i dospělí. I pro ty je připraveno třeba divadlo. V průběhu festivalu budou pro děti nachystané různé soutěže, dozví se něco z etiky nebo si procvičí angličtinu. Otevřeny budou i tvůrčí dílny, kdy lidé dostanou příležitost napsat si vlastní píseň nebo si budou moct něco ušít. Ve večerních hodinách bude program pokračovat u ohně, zazpívá Petr Zástěra a jeho country banda. „Pro návštěvníky máme výzvu, aby si vzali s sebou hudební nástroje,“ láká jedna z organizátorek Marta Kovářová. Festival zakončí půlnoční projekce.

Pestrá bude i nabídka občerstvení. Mimo klasických dobrot budou moct návštěvníci ochutnat i různé veganské pokrmy, například hamburgery nebo polévku. „Lidem v Dolní Cerekvi chceme k občerstvení nabídnout i jiná jídla než většina z nich běžně konzumuje. Proto jsme vsadili na experiment a nabídneme jim k ochutnání i něco málo ze stravy veganů,“ láká Kovářová a dodává, že samozřejmě budou v nabídce i klasická jídla, jako třeba párek v rohlíku nebo chléb se sádlem.

Festival Z kopce má tento rok již svůj druhý ročník, na jeho organizaci se podílí velké množství lidí. Jak zmiňuje Marta Kovářová, kromě spolku Roztoč kolektiv je do něj zapojeno i několik dolnocerekvických ochotníků, místní hasiči, senioři, prodejci ve stáncích nebo třeba pekárna v Dolní Cerekvi.

A proč vlastně vznikla myšlenka uspořádat v obci, která má zhruba 1300 obyvatel,  multižánrový festival? „Festivalem a naší činností chceme podpořit kulturní život v Dolní Cerekvi, zároveň je to ale pro nás samotné vždy velký zážitek, se kterým se chceme podělit s ostatními rodinami v Dolní Cerekvi. Chceme lidem ukázat, co se nám líbí, co je pro nás osobité, zajímavé a hodnotné,“ uzavírá a zároveň všechny na Festival Z kopce zve organizátorka Marta Kovářová.

Festival se bude konat v sobotu 11. června na Boudě na Červeném kopci od 14 hodin, potrvá do nočních hodin. Jeho návštěvníci mají možnost přespat ve stanu na louce. Vstupné je dobrovolné.

Program Festivalu Z kopce

14:00 O Zlaté rybce / divadlo Malvína pro děti

15:00 tvůrčí dílny nejen pro děti / napíšu písničku, módní, malování na ksichtíky, trocha etiky a jazyka anglického

17:00 O Perníkové boudě / divadlo - ochotníci z Cerekve

18:00 koncerty:

Vlny / atmosférický indie-rock‘n‘roll z Telče

Budoár staré dámy / křik příhod z Brna a Dolní Cerekve

Lajky / hlasité písničky z Třeště

22:00 oheň a hudba bandy Petra Zástěry - nástroje s sebou!

24:00 noční projekce:

Anima Mundi / režie: Godfrey Reggio, hudba: Philip Glass

Foto Archiv Festivalu Z kopce

Štítky kopec, divadlo, Dolní Cerekev, jídlo, okres Jihlava, hamburger, Philip Glass, Godfrey Reggio, festival, Anima Mundi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antikvariát, divadlo nebo třeba veganský hamburger. To vše v sobotu na Festivalu Z kopce | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.