Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté na dálnici odhalili dvě Moldavanky bez povolení. Obě musí do konce srpna opustit EU

Policisté z vysočinského odboru cizinecké policie kontrolovali v pátek 17. srpna na 89. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno linkový autobus s moldavskou registrační značkou. Cestovala s ním i žena, která již nemá platné povolení k pobytu v EU. Podobný případ se stal i v neděli 18. srpna, kdy odhalili druhou Moldavanku bez povolení. Ta cestovala dodávkou.

Páteční kontrola na dálnici proběhla před 13. hodinou. „Policisté zkontrolovali doklady všem přepravovaným osobám se zaměřením zejména na kontrolu oprávněnosti k jejich pobytu na území členských států Evropské unie. Mezi kontrolovanými cestujícími byla dvacetiletá cizinka, u které kontrolou dokladů policisté zjistili, že překročila oprávnění k pobytu v zemích Evropské unie o 177 dnů a její pobyt je tedy nezákonný. Cizinku  státní příslušnici Moldavské republiky  policisté zajistili a převezli k provedení procesních úkonů souvisejících se správním řízení o správním vyhoštění,“ popsala první případ Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Dvacetiletá Moldavanka obdržela rozhodnutí o správním vyhoštění na šest měsíců a dostala výjezdní příkaz, který ji ukládá, aby do konce srpna opustila území Evropské unie.

Dobu překročila o 142 dní 

V neděli 18. srpna kolem půl dvanácté kontrolovala hlídka cizinecké policie na dálničním odpočívadle na 96. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno dodávku značky Mercedes Benz Sprinter s moldavskou registrační značkou. Policisté zkontrolovali přepravované osoby a u dvaatřicetileté cestující zjistili, že dobu určenou k pobytu na území zemí Evropské unie překročila o 142 dnů.  

„Také tato státní příslušnice Moldavské republiky byla zajištěna a v rámci provedeného správního řízení byla vyhoštěna na šest měsíců s tím, že musí nejpozději do konce srpna opustit území Evropské unie. Na kontroly legálnosti pobytu cizinců na území České republiky se policisté odboru cizinecké policie zaměřují denně v rámci běžného výkonu služby nebo při mimořádných kontrolních akcích,“ doplnila policejní mluvčí.

Foto Drbna

Štítky kontrola, dálnice, Moldavská republika, cizinka, povolení, vyhoštění, Evropská unie, Cizinecká policie, Brno, Dálnice D1, Moldavsko, Mercedes-Benz, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na dálnici odhalili dvě Moldavanky bez povolení. Obě musí do konce srpna opustit EU | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.