Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policie honila mladého řidiče z Jihlavy. Při zastavení byl agresivní a nadýchal přes 2,5 promile

S pouty na rukou skončil v neděli 18. srpna sedmadvacetiletý řidič na Polensku. Řídil totiž opilý a v momentě, kdy ho chtěla zastavit policie, začal ujíždět. Navíc se choval agresivně

„V neděli 18. srpna si policejní hlídka před jedenáctou hodinou večer všimla na okraji Polné vozidla VW Golf, které jelo v obci znatelně rychle. Policisté se rozhodli automobil zastavit a provést kontrolu. Místo toho, aby ale řidič na výzvu zastavil, začal ujíždět ve směru na Věžnici. Policisté za ním okamžitě vyjeli a v krátké době se jim podařilo vozidlo dojet, zablokovat mu směr jeho jízdy a řidič musel zastavit,“ popisuje krátkou honičku Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Mladý řidič pod vlivem alkoholu se i nadále choval agresivně, odmítal uposlechnout opakované výzvy a pokyny. Policisté jej proto zajistili a odvezli ho na oddělení policie k provedení nezbytných úkonů. Při dechové zkoušce policisté muži naměřili hodnotu 2,61 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky.

„Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz. Sedmadvacetiletý muž z Jihlavy je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dále je řidič podezřelý ještě ze spáchání přestupků proti veřejnému pořádku a na úseku dopravy. Případ policisté prověřují,“ uzavírá policejní mluvčí Kroutilová.

Foto flickr.com

Štítky alkohol, kontrola, policie, Jihlava, Volkswagen Golf, Polná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie honila mladého řidiče z Jihlavy. Při zastavení byl agresivní a nadýchal přes 2,5 promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.