Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na rezervě návěsu po D1 cestoval cizinec bez dokladů. Ukázalo se, že je z Afghánistánu

, aktualizováno 19. srpna 2019, 11:25

Policisté odboru cizinecké policie na Vysočině během uplynulého čtvrtka 15. srpna v podvečerních hodinách vysláni na parkoviště na 137. kilometr dálnice D1 ve směru na Prahu, aby si převzali cizince bez dokladů. Ten cestoval na rezervě návěsu.

„Příslušníci Celní správy České republiky, Celního úřadu pro Kraj Vysočina, kontrolovali na parkovišti u dálnice D1 nákladní vozidlo Volvo s návěsem se srbskou registrační značkou. Při důkladné kontrole zjistili, že na rezervě návěsu je ukrytá neznámá osoba. Proto byl na místo byla vyslána hlídka cizinecké policie. Policisté zjistili, že se jedná o muže bez platného cestovního dokladu a bez platného povolení k pobytu,“ informovala o případu Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Uvedeného cizince policisté zajistili a k provedení nezbytných úkonů souvisejících se zjištěním jeho totožnosti ho převezli do policejní cely.  Cizinec policistům poskytl údaje ke své totožnosti a policisté v databázích a informačních systémech následně zjistili, že se jedná o dvacetiletého státního příslušníka Afghánistánu, který se naposledy objevil v evidenci na území Bulharska.

Dublinské řízení 

S cizincem proto policisté zahájili takzvané „Dublinské řízení“, neboť existuje důvodné podezření, že se jedná o cizince, který je již žadatelem o mezinárodní ochranu v jiné zemi. Pokud se potvrdí uvedené podezření, bude předán do země, ve které o mezinárodní ochranu požádal,“ doplnila mluvčí policistů.

Druhý den policisté za účasti tlumočníka s cizincem sepsali protokol o podání vysvětlení.  V pátek večer by cizinec eskortován do záchytného zařízení pro cizince Vyšní Lhoty.

Foto Celní správa pro Kraj Vysočina

Štítky cizinec, návěs, migrant, Afghánistán, Dálnice D1, Cizinecká policie, Kraj Vysočina, Praha, Volvo Cars, Celní správa České republiky, Bulharsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na rezervě návěsu po D1 cestoval cizinec bez dokladů. Ukázalo se, že je z Afghánistánu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.