Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ČeřínekFest 2019 očima policie: Žena nabourala pět aut, zraněný muž skončil v nemocnici

Stovky lidí v pátek 19. července navštívily dalších z hudebních festivalů, který se na Jihlavsku koná každé léto. Řeč je o ČeřínekFestu. Tato akce zaměstnala také policisty, kteří museli řešit hned několik incidentů.

Před devátou hodinou večer policisté vyjížděli k dopravní nehodě, při které opilá řidička ve svém autě poškodila pět zaparkovaných aut.

„Dvaadvacetiletá žena při rozjíždění se z parkovacího místa vozidlem Nissan nejprve narazila do odstaveného automobilu Audi, poté do dalšího zaparkovaného vozidla Škoda Octavia a nato ještě do jedné Octavie. Poté řidička zacouvala zpět a přitom narazila do za ní zaparkovaného vozidla Toyota. S automobilem se žena rozjela pryč a zachytila ještě o odstavené vozidlo Škoda Fabia. Nehody si všiml náhodný svědek, který informoval hlídku, uvedl jí popis automobilu a policisté za ním okamžitě vyjeli. V krátké době vozidlo vypátrali,“ popsala celý incident Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

U řidičky policisté provedli dechovou zkoušku, při které jí naměřili hodnotu 2,05 promile alkoholu. Také opakované zkoušky u ní ukázaly hodnoty kolem dvou promile. Policisté řidičce na místě zadrželi řidičský průkaz a v další jízdě již samozřejmě nesměla pokračovat.

Zranění opilého návštěvníka 

„Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Ke zranění osob nedošlo. Škoda, která na vozidlech vznikla, byla předběžně vyčíslena na sto tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, ze spáchání kterého je žena podezřelá, dopravní nehodu policisté dále šetří,“ dodala mluvčí policie.

Před půlnocí přijali policisté oznámení, že došlo v areálu festivalu ke zranění mladého muže. Na místo vyjeli zdravotníci, kteří muže odvezli do nemocnice. „Policisté provedli šetření, ze kterého nezjistili, že by měla na zranění muže podíl jiná osoba. Na základě dosavadního šetření vyplynulo, že si zranění způsobil sám. Mladý muž byl pod vlivem alkoholu,“ říká k dalšími incidentu Kroutilová.

Policisté dále také kontrolovali, zda řidiči dodržují pravidla provozu na pozemních komunikacích. Odhalili celkem 13 přestupků, které vyřídili na místě v příkazním řízení.

Kontroly na místě probíhaly i následující den, protože řada návštěvníků v areálu festivalu přenocovala. V sobotu 20. července dopoledne policisté zastavili u obce Hutě tři řidiče, kteří byli pod vlivem alkoholu. „U všech se jednalo o hodnotu kolem půl promile alkoholu v dechu. Řidiči již nesměli pokračovat v další jízdě a zjištěné přestupky na úseku dopravy policisté předají k projednání příslušnému správnímu orgánu,“ uzavřela Jana Kroutilová.

 

Foto ČeřínekFest / Facebook

Štítky ČeřínekFest, festival, policie, alkohol, doprava, úraz, okres Jihlava, Audi, Nissan, Škoda Octavia, Toyota, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČeřínekFest 2019 očima policie: Žena nabourala pět aut, zraněný muž skončil v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.