Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Než aby narazil do auta stojícího na přejezdu, zpřelámal řidič Avie závory a pokračoval v jízdě dál

Ke kuriózní nehodě došlo ve středu na železničním přejezdu ve Světlé nad Sázavou. Řidič nákladního vozu zde prorazil obě sklopené závory, aby se vyhnul střetu s jiným vozidlem. Po tomto incidentu však nezastavil, naopak pokračoval v jízdě dál. Po jeho vypátrání byla hmotná škoda vyčíslena na 35 tisíc korun.

Nehoda se stala ve středu 20. února odpoledne před šestnáctou hodinou na železničním přejezdu ve Světlé nad Sázavou. Čtyřiapadesátiletý řidič nákladního vozidla značky Avia projížděl po silnici ve směru na Habry. Při jízdě se plně se nevěnoval řízení a až na poslední chvíli si všimnul před sebou stojícího vozidla, které stálo před sklopenými závorami.

„Aby do stojícího vozidla řidič nákladního vozidla Avia nenarazil, strhl řízení vlevo do protisměrné části komunikace a následně přerazil obě dřevěné závory,“ informovala o dalším dění policejní mluvčí Dana Čírtková. Řidič však bez zastavení pokračoval dále v jízdě ve směru na Habry, aniž by věc dopravní nehody oznámil tak, jak mu ukládá zákon o provozu na pozemních komunikacích.

Zastaven byl právě v Habrech. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu, její výsledek byl negativní. Dále hlídka zjistila, že řidiči nákladního vozidla skončila platnost řidičského průkazu. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Nedošlo ani k ohrožení vlakové dopravy. Vznikla hmotná škoda na obou závorách železničního přejezdu a na nákladním vozidle Avia v celkové výši 35 tisíc korun.

Případem dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky železnice, přejezd, Světlá nad Sázavou, závory, nehoda, Avia Motors, železniční přejezd, nákladní automobil, dopravní nehoda

Než aby narazil do auta stojícího na přejezdu, zpřelámal řidič Avie závory a pokračoval v jízdě dál | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.