Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ani o víkendu se řidiči nebáli řídit opilí: Jeden přistižen na Jihlavsku, druhý na Třebíčsku

Hned dva hříšníky, kteří se nebáli sednout za volant pod vlivem alkoholu, odhalili během uplynulého víkendu policisté na Vysočině. O řidičský průkaz přišel čtyřiadvacetiletý řidič v Bezděčíně stejně jako šestatřicetiletý muž v obci Odunec.

Policisté v Třešti prováděli v pátek před půlnocí běžnou silniční kontrolu v obci Bezděčín, při které zastavili Škodu Felicii. Za volantem seděl čtyřiadvacetiletý muž. „Policisté s řidičem v rámci kontroly provedli zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, která byla pozitivní a jejíž výsledek vykazoval hodnotu 1,69 promile. Z tohoto důvodu policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Následně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ řekl k prvnímu opilému řidiči David Linhart, policejní mluvčí.

Další řidič pod vlivem alkoholu byl zastaven v sobotu 8. prosince před jedenáctou hodinou dopoledne, a to v obci Odunec, kde ho kontrolovali policisté z Hrotovic. Škodu Roomster řídil šestatřicetiletý muž. „Policisté s mužem v rámci kontroly provedli dechovou zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu, která byla pozitivní a vykazovala hodnotu 1,36 promile. Z tohoto důvodu policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Poté událost zadokumentovali jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí až roční vězení,“ doplnil k druhému hříšníkovi za volantem David Linhart.

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, kontrola, policie, promile, řidičský průkaz, okres Jihlava, okres Třebíč, Odunec, Bezděčín, Kraj Vysočina, Škoda Felicia, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani o víkendu se řidiči nebáli řídit opilí: Jeden přistižen na Jihlavsku, druhý na Třebíčsku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.