Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pohřešovaného muže na Havlíčkobrodsku vypátrali hasiči a policejní psovod

Šťastně dopadlo pátrání po devětapadesátiletém muži, který v sobotu 30. ledna opustil domov pro seniory v obci Věž na Havlíčkobrodsku. Do pátrání se zapojilo více než třicet policistů a hasičů, nasazen byl i vrtulník. Těsně před sobotní půlnocí byl pohřešovaný muž nalezen, podchlazený byl odvezen do zdravotnického zařízení.

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali na lince tísňového volání 158 v sobotu 30. ledna ve 20 hodin večer oznámení o pohřešování muže. Devětapadesátiletý muž odešel na procházku kolem půl páté odpoledne z domova pro seniory v obci Věž na Havlíčkobrodsku a do doby oznámení se nevrátil zpět.

Z oznámení vyplývalo, že muž je nemocný a bere léky, které u sebe nemá. Neměl u sebe ani mobilní telefon. Policisté získali přesnější popis seniora a okamžitě na místo vyslali dostupné policejní hlídky policejního psovoda.

Současně prověřovali zdravotnická zařízení, aby vyloučili možnost, že je muž v některém ze zařízení hospitalizován.

Všechny prověrky byly negativní, proto se bez zbytečného odkladu vyhlásila v okolí domova, kde senior bydlel, rozsáhlá pátrací akce. Do pátrání v terénu se zapojily téměř tři desítky policistů a hasičů, nasazen také vrtulník Letecké služby policie České republiky. Půl hodiny po půlnoci byla pátrací akce ukončena s tím, že se bude pokračovat ráno po rozednění.

Ve stejnou dobu přijal operační důstojník z terénu od policejního psovoda a profesionálních hasičů dobrou zprávu – v katastru obce Věž pohřešovaného muže nalezli. Byl při vědomí, ale byl silně podchlazená a také byl zraněný. Na místo byla proto přivolána Zdravotnická záchranná služba Kraje vysočina, jejíž posádka muže na místě převzala do ošetření a z místa převezla do zdravotnického zařízení.

Štítky okres Havlíčkův Brod, zdravotnické zařízení, Kraj Vysočina, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohřešovaného muže na Havlíčkobrodsku vypátrali hasiči a policejní psovod | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.