Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvojice mužů užívala a rozprodávala pervitin. Teď poputují za mříže

Kriminalisté mají za sebou další úspěšný počin. Zadrželi totiž dva muže, kteří na Jihlavsku distribuovali pervitin. Osmadvacetiletého muže z Jihlavska obvinili z výroby a jiného nakládání s drogami, za což mu hrozí až desetiletý trest vězení. Druhý muž, o deset let starší, pochází z Třebíčska a hrozí mu za pomoc při prodeji drogy až pětiletý trest.

Muži, kteří ještě nebyli soudně trestáni, jsou stíháni na svobodě,“ ČTK sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Dealeři pervitinu byli zadrženi minulý týden v Jihlavě. Zákrok proběhl na jedné z jihlavských ulic, kam muži přijeli autem, konkrétně VW Golf. Řidiče a jeho spolujedoucího kriminalisté zadrželi. Jeden z mužů měl u sebe plastovou dózu s bílou krystalickou látkou, kterou kriminalisté zajistili. Oba zadržené poté převezli na oddělení policie a umístili je do policejních cel. Látky byly odeslány na expertizu.

Mladší z obviněných mužů podle policie nakupoval pervitin v celkovém množství kolem 200 gramů na různých místech republiky, a poté ho vozil do Jihlavy, kde ho rozprodával. „Drogu vozil zejména z Ostravy, dále z Brna, Olomouce a okolí těchto měst,“ upřesnil Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality

Pervitin si od něj kupovali muži i ženy, kteří mu platili buď po převzetí drogy, nebo v některých případech předem. Druhý muž fungoval jako jeho řidič. Oba dva obvinění muži jsou na pervitinu závislí.

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK

Štítky metamfetamin, droga, okres Jihlava, okres Třebíč, Jihlava, Radim Novák, Volkswagen Golf, Brno, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice mužů užívala a rozprodávala pervitin. Teď poputují za mříže | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.