Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Devětadvacetiletý opilý motorkář boural. Navíc jel bez helmy, řidičáku i platné technické

Policisté řeší dopravní nehodu motorkáře, ke které došlo v Měříně v neděli 24. června patnáct minut před čtrnáctou hodinou. Na svědomí ji má devětadvacetiletý muž. Nakonec se ukázalo, že řídil silně opilý.

Zmíněný motorkář projížděl po silnici III/3518 směrem od obce Kamenička k obci Měřín. U areálu místní firmy v Měříně nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí levotočivé zatáčky na přímém úseku silnice nestihl zareagovat na dopravní zařízení, které stálo v pravé části silnice a narazil do něj. Pak skončil v levém příkopu. „Policisté muže vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní -  2,20 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška, která vykázala stejnou hodnotu -  2,22 promile alkoholu v dechu. Řidič při dopravní nehodě utrpěl těžké zranění a musel být z místa převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Jihlavy,“ popisuje další podrobnosti Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Dalším šetřením policisté zjistili, že řidič nepředložil platný řidičský průkaz, při jízdě na motocyklu neměl řádně nasazenou a upevněnou ochranou helmu a nepředložil ani platný doklad o registraci vozidla a doklad od zákonného pojištění o odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. „U motocyklu navíc již v roce 2012 skončila platnost technické prohlídky. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnila na závěr Čírtková.

Foto pixabay.com

Štítky motorka, nehoda, alkohol, doklady, Měřín, silnice, dopravní nehoda, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devětadvacetiletý opilý motorkář boural. Navíc jel bez helmy, řidičáku i platné technické | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.