Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté o uplynulém víkendu během běžné kontroly odhalili dva opilé řidiče

Ani o uplynulém víkendu se řidiči na Vysočině nebáli usednout za volant pod vlivem alkoholu. Hned ve dvou případech přišli o své řidičské průkazy, protože je odhalily policejní hlídky.

První případ se odehrál už v pátek 22. června kolem poledne v obci Ruda na Žďársku. Policisté z Velkého Meziříčí zastavili jednatřicetiletého řidiče auta značky Škoda. Součástí silniční kontroly byla dechová zkouška, která byla pozitivní. Řidič nadýchal 0,33 promile alkoholu. Také opakovaná zkouška byla pozitivní. Policisté muži zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Jednatřicetiletý muž se bude před příslušným správním orgánem zodpovídat z přestupku na úseku dopravy,“ uvedla podrobnosti k páteční kontrole Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

Podobný případ se odehrál následující den v Jihlavě kolem půl jedenácté večer. Policisté na Brtnické ulici zastavili sedmačtyřicetiletého řidiče osobního automobilu Škoda. I on musel policistům takzvaně dýchnout. A také v tomto případě byl výsledek zkoušky na alkohol pozitivní - 0,41 promile alkoholu. „Také opakované měření bylo pozitivní a jeho výsledek byl blízký prvnímu měření. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Případ zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, kterým se dále bude zabývat příslušný správní orgán,“ uzavřela Miláčková.

Foto pexels.com

Štítky alkohol, kontrola, promile, řidič, policie, Kraj Vysočina, ŠKODA AUTO a.s., okres Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Ruda, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté o uplynulém víkendu během běžné kontroly odhalili dva opilé řidiče | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.