Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Měl zakázané řízení, přesto při dopravní kontrole nadýchal přes dvě promile

Hned několika přečinů se dopustil jednatřicetiletý muž z Jihlavska, kterého během sobotního dopoledne kontrolovala policie. Muž porušil uložený zákaz řízení, navíc se provinil vysokou hodnotu alkoholu v dechu.

V sobotu krátce před desátou hodinou večerní kontrolovali policisté pohotovostního a eskortního oddílu v Jihlavě motorové vozidlo Mitsubishi. Vozidlo jelo po Masarykově náměstí do ulice Kosmákova v Jihlavě. Tam byl řidič tohoto vozu podroben kontrole.

První problém nastal, když jednatřicetiletý muž z Jihlavska hlídce nepředložil řidičský průkaz. Následnou prověrkou v evidenci řidičů bylo zjištěno, že muži byl soudem vysloven trest zákazu činnosti, spočívajícím v zákazu řízení všech motorových vozidel, který mu má skončit až v roce 2019.

Následně byla provedena orientační dechová zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu. Muž nejenže za volantem vozu neměl co dělat, ale dechový analyzátor policistům ukázal hodnotu 2,23 promile alkoholu. Policisté muži zakázali další jízdu a provedli s ním další nezbytné úkony pro zadokumentování jeho skutku. Muž se bude zodpovídat soudci ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky alkohol, okres Jihlava, Jihlava, Mitsubishi Motors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měl zakázané řízení, přesto při dopravní kontrole nadýchal přes dvě promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.