Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve Velkém Meziříčí hořelo, čtyři lidé skončili v nemocnici

AKTUALIZOVÁNO: Čtyři lidé skončili v nemocnici po dnešním požáru bytu jednoho z domů v ulici Nad Tratí ve Velkém Meziříčí. Škoda vzniklá požárem, který likvidovaly tři hasičské jednotky, se vyšplhala na půl milionu korun. Příčinou požáru byla technická závada na elektronice, kterou nechali majitelé zapnutou v obývacím pokoji.

Požár byl na linku tísňového volání 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen v 03:52 a na místo události operační důstojník vyslal jednotku profesionálních hasičů z Velkého Meziříčí společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Velkého Meziříčí a Měřína.

Požár vypukl v jednom z pokojů bytu. Před plameny stihly dvě dospělé osoby a dvě děti utéct na balkon. Hasiči je následně vyvedli z bytu za použití vyváděcích masek. Všichni čtyři skončili v péči zdravotníků, kteří je převezli na pozorování do nemocnice dvěma sanitními vozy.

Zasahujícím hasičům se podařilo požár velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Možná skrytá ohniska hoření jednotky vyloučily použitím termokamery. Zakouřené prostory hasiči odvětrali přetlakovou ventilací.

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 500 tisíc korun.  Vyšetřování ukázalo, že požár vznikl vlivem technické závady na elektrické vyhřívané dečce, kterou majitelé nechali zapnutou na sedací soupravě v obývacím pokoji.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky Velké Meziříčí, nemocnice, požár, sbor dobrovolných hasičů, Hasičský záchranný sbor, Kraj Vysočina, Měřín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Velkém Meziříčí hořelo, čtyři lidé skončili v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.