Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Recidivista a dealer pervitinu byl dopaden jihlavskými kriminalisty, hrozí mu deset let

Jihlavští kriminalisté si mohou na svůj účet připsat další úspěch. Dopadli pětatřicetiletého muže z Jihlavy, který ve svém okolí distribuoval pervitin. Drogou zásoboval i svoji přítelkyni, které pervitin aplikoval i když spala, navíc i v době jejího těhotenství.

Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který je v současné době umístěn ve věznici.

Objasnit trestnou činnost pětatřicetiletého distributora pervitinu se kriminalistům jihlavského územního odboru podařilo na základě velmi dobré operativní činnosti. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ vyčetl Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž je sám na drogách závislý, v minulosti byl již více než desetkrát soudně trestán za různorodou trestnou činnost, zejména majetkového charakteru. V současné době je muž ve výkonu trestu odnětí svobody, kde si odpykává trest uložený za jinou trestnou činnost, a to až do poloviny příštího roku.

Chtěl ji vzbudit, píchl jí drogu

Pětatřicetiletý dealer je obviněný z toho, že na území Jihlavy distribuoval pervitin dalším osobám, mužům i ženám. Odběratelé za drogu platili a muž jim pervitin předával uložený v plastovém sáčku nebo stlačený ve stříkačce.

Pervitinem muž platil i místo nájemného a drogu podával i svojí přítelkyni. „Mladá žena dostávala pervitin zdarma a v některých případech, i když o něj sama nepožádala. Drogu jí muž totiž aplikoval nitrožilně, když spala a on chtěl ženu probudit,“ dodal komisař Radim Novák s tím, že pervitin muž ženě navíc podával i v době jejího těhotenství. Drogu muž ženě poskytl ve stovkách případů a celkové množství, které v průběhu přibližně dvou let užila, se pohybuje v řádech stovek gramů.

Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

Foto www.commons.wikimedia.org

Štítky metamfetamin, kriminalita, Jihlava, droga, Radim Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista a dealer pervitinu byl dopaden jihlavskými kriminalisty, hrozí mu deset let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.