Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie rozplétá případ tragické nehody u Jimramova, řidič už byl obviněn

Kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání řidiče osobního vozidla, ve kterém při dopravní nehodě v úterý 17. listopadu zemřel teprve osmnáctiletý spolujezdec. Čtyřiatřicetiletého muže obvinili ze tří přečinů – usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem  návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let. Obviněného muže kriminalisté stíhají na svobodě.

Oznámení o vážné nehodě přijali policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina na tísňové lince 158 v úterý 17. listopadu před půl pátou ráno. Dopravní nehoda se stala silnici třetí třídy číslo 35726 v obci Nový Jimramov. Při dopravní nehodě na místě zemřel teprve osmnáctiletý mladík. Další tři muži ve věku 22, 29 a 34 let museli být se zraněním transportováni do nemocnice v Novém Městě na Moravě.

Po příjezdu policistů na místo dopravní nehody nebylo zřejmé, kdo vozidlo v době nehody řídil. Navíc existovalo důvodné podezření, že řidičem by mohla být další osoba, která z místa po nehodě utekla, proto byl na místo vyslán policejní psovod k propátrání bezprostředního okolí.  Další osoba ve vozidle se ale nepotvrdila. U všech osob, které byly převáženy do nemocnice, byly provedeny dechové zkoušky i testy na přítomnost omamných a psychotropních látek a poté v nemocnici odebrán biologický materiál..

Policisté místo nehody důkladně ohledali, zadokumentovali a provedli šetření, z něhož vyplynulo, že vozidlo Škoda Felicia projíždělo po silnici ve směru na Jimramov. Řidič s vozidlem při nájezdu do prudké levotočivé zatáčky vlivem vysoké rychlosti dostal smyk, který nedokázal zvládnout. Poté vyjel ze silnice a narazil postupně do svodidla, kovového zábradlí  a označníku mostu. Auto se od těchto překážek odrazilo  a zůstalo stát vlevo na travnatém svahu. Při dalším šetření okolností nehody policisté zjistili, že  na havarovaném vozidle jsou umístěny jiné registrační značky, než které byly vozidlu přiděleny a že vozidlo nemá platnou pravidelnou technickou prohlídku.

Muž se přiznal, byl pozitivní na pervitin

Případ si na místě převzali žďárští kriminalisté, kterým se podařilo na základě provedených šetření ustanovit osobu řidiče. Jednalo se o čtyřiatřicetiletého muže, kterého se  policistům několik dnů nedařilo zadržet. Nakonec se muž sám přihlásil na policejní služebně a k řízení vozidla osudnou noc se doznal. U tohoto muže byla bezprostředně  po dopravní nehodě provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní na přítomnost pervitinu. Navíc tento muž neměl za volantem co dělat, neboť měl rozsudkem okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Na základě všech zjištěných skutečností mohli kriminalisté zahájit jeho trestní stíhání muže pro  přečiny usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem  návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Foto Policie České republiky

Štítky dopravní nehoda, drogy, Jimramov, silnice, Kraj Vysočina, Nový Jimramov, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie rozplétá případ tragické nehody u Jimramova, řidič už byl obviněn | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.