Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Matku jsem měl rád, i když jsem se jí bál. Byla přísná, řekl u soudu vrah ze Srázné ulice

Obžalobě z vraždy matky a bratra čelí ode dneška u Krajského soudu v Brně šestadvacetiletý muž. Podle státního zástupce zasadil loni v Jihlavě třiapadesátileté matce nožem nejméně 26 ran a potom podřezal spícího, mentálně postiženého bratra. Muž vše naaranžoval tak, aby to vypadalo jako loupežné přepadení. U soudu se dnes k činu přiznal a řekl, že ho lituje. Hrozí mu až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Vraždy se staly loni v polovině října ve Srázné ulici, kde zavraždění bydleli. Obžalovaný žil převážně v Brně, ale v Jihlavě měl trvalé bydliště, vlastnil klíče a vracel se tam. Žalobce uvedl, že muž si v den vraždy vzal s sebou náhradní oblečení, nůž s čepelí dlouhou 24 centimetrů a rukavice. 

Matka se vzbudila a vyšla na chodbu, kde jí syn zasadil nejméně 26 ran, zemřela na vykrvácení, uvedl žalobce. Potom podle něj šel muž do pokoje, kde spal jeho o dva roky starší bratr. Když se vzbudil, řekl mu, že se nic neděje, ať nadále spí. „Potom chodil hodinu po bytě a zvažoval, jestli má čin dokonat,“ uvedl státní zástupce. Podle něj se muž chtěl zbavit svědka, o kterého se zároveň nechtěl starat kvůli jeho mentálnímu postižení, a také chtěl být jediným dědicem majetku po matce, který prý přesahoval pět milionů korun. Obžalovaný podle státního zástupce otevřel po činu šuplíky a skříně, aby to vypadalo jako loupež, vzal přes 100 tisíc korun a potom odjel.  Do bytu se vrátil až po pár dnech, kdy zavolal policii. Ještě ten den se ale přiznal.

ČTĚTE TAKÉ: Vrah ze Srázné ulice dnes stane před soudem. Bude se zpovídat ze zabití matky a bratra 

Muž u soudu všeho litoval a řekl, že provedl neomluvitelný čin a že měl matku rád. Řekl však, že se jí bál. Označil ji za přísnou. „Začalo to asi před 15 lety, když se naši rozvedli,“ uvedl. „Neměla zájem o nikoho a o nic. Nesnášela dotyk, vadily jí dárky. Celé noci pochodovala po bytě.  Nechtěla se starat o bratra, říkala, že je v bytě jen otrok a k bratrovi se chovala strašně. Mlátila ho. Říkala, že chce umřít, vyhrožovala, že si něco udělá. Nešlo to vydržet,“ řekl muž u soudu.

Soud chce dnes kromě obžalovaného vyslechnout i znalce. Pokračování hlavního líčení má soud naplánováno na čtvrtek.

Autoři

Štítky vrah, Srázná, vražda, matka, bratr, soud, přiznání, státní zástupce, Jihlava, Krajský soud v Brně, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matku jsem měl rád, i když jsem se jí bál. Byla přísná, řekl u soudu vrah ze Srázné ulice | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.