Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavští kriminalisté dopadli dealera pervitinu, který zároveň odjel od nehody, při níž se těžce zranil chodec

Jihlavští kriminalisté mají na svém kontě dalšího dopadeného dealera pervitinu. Distribuoval jej na Jihlavsku. Zároveň objasnili případ závažné dopravní nehody, ke které došlo před necelými dvěma lety na Telčsku. I tu, jak se ukázalo, má na svědomí uvedený čtyřiatřicetiletý distributor pervitinu.

Řidič vozidla tehdy srazil chodce a z místa ujel, aniž by těžce zraněnému muži poskytl pomoc. Léčení zraněného chodce si vyžádalo několik měsíců.

Minulý týden jihlavští kriminalisté tohoto muže zajistili a byl obviněn za spáchání celkem tří trestných činů.

Vyšetřováním se jim podařilo zjistit, že uvedený muž pervitin distribuuje na Telčsku, Třešťsku a také v krajském městě. „Drogu předával zájemkyním zejména v Telči, Třešti, Jihlavě a dále v lokalitě obce, kde žije, a to přímo v místě bydliště, ve vozidle nebo traktoru,“ upřesnil Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality. Pervitin obviněný muž často předával zdarma, někdy mu zájemkyně za drogu platily. „Jedné z žen obviněný muž drogu sám nitrožilně aplikoval, ta měla následně závažnější zdravotní obtíže, které si vyžádaly převoz do nemocnice, kde musela být, v té době, devatenáctiletá žena hospitalizována,“ doplnil komisař Novák.   

Distribuce drog ale není jediným prohřeškem mladého muže, který byl v minulosti již soudně trestaný. „Letos v květnu mu byl soudem uložen podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou do poloviny příštího roku a dále má na dvanáct měsíců uložen trest zákazu činnosti spočívajícího v zákazu řízení všech motorových vozidel,“ dodává Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Chodec se léčil tři měsíce 

Na podzim roku 2015 jako řidič způsobil vážnou dopravní nehodu nedaleko Telče. „Tehdy srazil v ranních hodinách řidič vozidla jedoucí po silnici od Telče k obci Horní Myslová chodce a z místa ujel, aniž by mu pomohl. Ležícího zraněného muže, kterému bylo v té době jednadvacet let, nalezli na místě další projíždějící řidiči a s vážnými zraněními byl zdravotnickou záchrannou službou transportován do brněnské nemocnice. Po řidiči policisté intenzivně pátrali a v rámci prověřování případu oslovili také prostřednictvím médií veřejnost se žádostí o spolupráci při hledání neznámého řidiče vozidla, vypátrat se ho ale v té době nepodařilo. Vynikajícím operativním šetřením kriminalisté zjistili, že dotyčným řidičem byl právě tento čtyřiatřicetiletý muž,“ doplňuje Kroutilová.

Chodec tehdy utrpěl otřes mozku, zlomeniny, tržné rány a další zranění, léčení si vyžádalo přibližně tři měsíce. V době dopravní nehody čtyřiatřicetiletý muž vlastnil řidičské oprávnění a neměl uložený zákaz řízení vozidel.

„Čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání celkem tří trestných činů, a to přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, dále přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Po provedení všech nezbytných úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Obviněnému muži hrozí za spáchanou trestnou činnost trest odnětí svobody až na pět let,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů Radomír Němec.

Foto www.ulekare.cz

Štítky drogy, pervitin, dealer, nehoda, chodec, vězení, recidivista, metamfetamin, okres Jihlava, Telč, Radim Novák, kriminalita, Jihlava, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští kriminalisté dopadli dealera pervitinu, který zároveň odjel od nehody, při níž se těžce zranil chodec | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.