Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli exekuci měl muž zablokovaný řidičák. Při kontrole se tak vydával za svého bratra

Ve čtvrtek ráno se při silniční kontrole vydával pětapadesátiletý muž za svého bratra. Kvůli exekuci měl totiž zablokovaný svůj řidičský průkaz. Pachatel nyní čelí podezření ze spáchání dvou trestných činů a hrozí mu až tři roky ve vězení.

Ve čtvrtek ráno kolem deváté hodiny byl p olicisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově kontrolován řidič osobního vozidla, který projížděl po dálnici D1 ve směru jízdy na Prahu. Vozidlo pro účely kontroly policisté zastavili na dálniční odpočívce vedle dálnice D1 na 89. kilometru ve směru jízdy na Prahu.

Řidiče byl vyzván k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla. Muž za volantem ale žádné doklady nepředložil. Když policisté zjišťovali v příslušných databázích jeho totožnost, muž jim záměrně ke své totožnosti sdělil osobní údaje svého o pět let mladšího bratra.

Policisté pojali podezření, že osobní údaje a fotografie zřejmě nesouhlasí s kontrolovanou osobou, což se nakonec potvrdilo. Jak poté vyšlo najevo, pětapadesátiletý muž, který seděl za volantem má platnou blokaci svého řidičského oprávnění z důvodu exekuce, a to pro všechny skupiny.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizích práv a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody v trvání až tří let.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie ČR

Štítky exekuce, Praha, Dálnice D1, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli exekuci měl muž zablokovaný řidičák. Při kontrole se tak vydával za svého bratra | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.