Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý řidič srazil na parkovišti ve Stříteži motorkáře. Ten se zraněním skončil v nemocnici

Jihlavští policisté řeší případ dopravní nehody z 15. července, která se stala v katastru Stříteže. Kolem devatenácté hodiny tam boural čtyřiašedesátiletý řidič, jenž byl pod vlivem alkoholu.

Čtyřiašedesátiletý řidič s osobním vozidlem Ford Ka vyjížděl z parkoviště u haly průmyslové firmy. „Při tomto manévru nedal z dosud nezjištěných důvodů přednost v jízdě vozidlu, které přijíždělo zprava – jednalo se o motocykl tovární značky Suzuki. Došlo ke střetu pravé přední části vozidla Ford Ka a přední části motocyklu Suzuki,“ upřesňuje Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Řidič osobního auta při dopravní nehodě neutrpěl žádné zranění. Motorkář byl z preventivních důvodů převezen na vyšetření do nemocnice v Jihlavě, odkud byl propuštěn. Na místě dopravní nehody provedli policisté u řidiče osobního vozidla dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem -  2,45 promile alkoholu v dechu. Opakované dechové zkoušky byly také pozitivní - 2,40 promile alkoholu v dechu a 2,16 promile alkoholu v dechu.

„Policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, kterému se podrobil. Dechová zkouška u řidiče motocyklu byla negativní. Na vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši 70 tisíc korun. Řidič osobního vozidla je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavírá Čírtková.

Foto Dominik Svoboda

Štítky nehoda, alkohol, řidič, motorka, Střítež, promile, dopravní nehoda, motocykl, Suzuki, Ford Ka, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič srazil na parkovišti ve Stříteži motorkáře. Ten se zraněním skončil v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.