Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Hasiči likvidovali požár v pivovaru Poutník, škoda se vyšplhala na 750 tisíc korun

Požár v pelhřimovském pivovaru Poutník likvidovali hasiči v pátek 14. července od ranních hodin až do odpoledne. Škoda je 750 tisíc korun, příčinou byla technická závada na vývěvě, tedy zařízení, které odčerpává vzduch. Na výrobu piva nebude mít požár vliv. ČTK to dnes řekli operační důstojník hasičů na Vysočině Tomáš Pešl a vedoucí pivovaru Vladimír Veselý.

Hořet začalo po 8. hodině na půdě pivovaru. Hasiči během hašení požáru kontrolovali střechu pomocí termokamery . „Na místě byly čtyři jednotky, zásah trval celé dopoledne a dohašovací práce ještě po obědě,“ řekl Pešl. Oheň hasiči dohašovali pomocí vysokotlakého proudu.

Na provoz pivovaru nebude mít požár dopad. „Výroba piva ani expedice nebude přerušena, rozsah škod řeší pojišťovny. Každá taková událost je nepříjemná.  Požár byl mimo sklady základních surovin, to znamená mimo sklady chmele, sladu, tyto suroviny nebyly žádným způsobem poškozeny, můžeme dál pokračovat. Co se týká technologických částí, je to otázka revizí, elektriky a strojů, to musí udělat odborné firmy, v jakém rozsahu byly tyto stroje zasaženy,“ řekl Veselý.

Autoři | Foto Facebook: Pivovar Poutník

Štítky požár, Pivovar Poutník, pivovar, Vladimír Veselý, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči likvidovali požár v pivovaru Poutník, škoda se vyšplhala na 750 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.