Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Neznámý muž v Jihlavě zneužil nalezenou platební kartu. Nyní ho hledají policisté

Jihlavští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při pátrání po dosud neznámém muži, který zneužil platební kartu. Kartu její majitelka zřejmě i s peněženkou ztratila v Jihlavě, pachatel s ní poté nakupoval v obchodech, a ženě tak vznikla celková škoda téměř tři tisíce korun.

Žena o svou peněženku přišla v sobotu 3. června v době kolem poledne. Ztratila ji na blíže neurčeném místě v Jihlavě. „Peněženku, ve které byly kromě finanční hotovosti uložené ještě osobní doklady a různé karty, si její nálezce ponechal a navíc pachatel ještě zneužil platební kartu. Ve stejný den provedl v době mezi polednem a jednou hodinou odpoledne ve čtyřech případech bezkontaktní platbu za nákup zboží v obchodech. V různých prodejnách nakupoval vždy zboží v hodnotě do pěti set korun,“ dodává Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

 Zneužitím platební karty vznikla její majitelce škoda přes 1 500 korun, další škoda jí byla způsobena krádeží peněz v peněžence.

Žena ihned po zjištění, že peněženku ztratila, nechala platební kartu zablokovat. Následně ale zjistila, že došlo k jejímu zneužití, a případ oznámila na policii. Případem se proto začali zabývat policisté. „Policisté shromažďovali získané poznatky a vyhodnotili také záznamy z kamer v obchodním domě, které muže platícího platební kartou zachytily. Jedná se o muže ve věku zřejmě kolem třiceti let, střední postavy,“ popisuje policejní mluvčí.

Policisté v současné době po muži pátrají a v zájmu zjištění jeho totožnosti se obracejí s žádostí o spolupráci na občany.

„Žádáme osoby, které muže na kamerovém záznamu znají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se policistům přihlásily na tísňové lince 158,“ vyzývá Kroutilová.

 Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k dopadení pachatele a objasnění případu.

Foto Policie ČR, Dominik Svoboda

Štítky zneužití, platební karta, pátrání, policie, zloděj, Jihlava, peněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Neznámý muž v Jihlavě zneužil nalezenou platební kartu. Nyní ho hledají policisté | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.