Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté našli zloděje z třebíčské základní školy. V pátrání jim pomohly informace od veřejnosti

Již na konci dubna jsme vás informovali o krádeži v jedné z třebíčských základních škol. Zloděj odtud vzal mimo jiné notebook a poškodil dataprojektory. Třebíčským kriminalistům se nyní případ podařilo objasnit a našli zloděje. Je jím sedmadvacetiletý muž z Brněnska.

K vloupání do školy v ulici Bartuškova došlo v noci z úterý na středu 14. března. Zloděj nejdříve prošel celou budovou a snažil se vypáčit několik uzamčených dveří, což se mu ale nepodařilo. „Dále pachatel postupně prohledal volně přístupné třídy a šatny, kde odcizil notebook a další věci. Při vloupání poškodil mimo jiné také úchyty dvou dataprojektorů. Z místa poté pachatel odešel,“ říká Jana Kroutilová, policejní mluvčí. Dodává, že zloděj způsobil škodu necelých deset tisíc korun.

Policisté začali po zloději pátrat, využili také záznamy z kamer, které byly umístěny v základní škole. Důležité informace policii přinesla také veřejnost.

Nakonec se ukázalo, že za vloupáním je sedmadvacetiletý muž z Brněnska. „Muž byl obviněn z přečinu krádeže spáchané vloupáním,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž je opakovaně soudně trestaný recidivista. V minulosti byl již soudně trestán za majetkovou a násilnou trestnou činnost. „Sedmadvacetiletý muž má za sebou i výkon nepodmíněného trestu odnětí svobody, který si odpykal ve věznici,“ dodává Kroutilová.  

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Foto pixabay.com

Štítky zloděj, vloupání, krádež, škola, dopadení, veřejnost, základní škola, Brněnsko, Milan Špaček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté našli zloděje z třebíčské základní školy. V pátrání jim pomohly informace od veřejnosti | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.