Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilý řidič naboural v Telči auto a z místa nehody ujel

Policisté z dopravního inspektorátu Jihlava museli být v sobotu 31. října ráno v pohotovosti. Vyjížděli k nehodě v Telči, kterou zavinil mladý řidič. Ten naboural zaparkované auto a vzápětí odjel. Nalezen byl až v Třešti, kde se podrobil dechové zkoušce, která ukázala vysokou cifru - přes dvě promile alkoholu.

Oznámení o nehodě přijali policisté integrovaného operačního střediska na lince tísňového volání 158 krátce před sedmou hodinou ranní. Nehoda se stala v Telči na pozemní komunikaci u Štěpnického rybníka. Čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda 136 L se nechoval ohleduplně a ukázněně a při couvání z parkovacího místa poškodil zaparkované osobní vozidlo Škoda Octavia. Poté ještě poškodil kovový sloupek s betonovou patkou.

Řidič z místa nehody odjel a nedbal zákonné povinnosti, která mu ukládala dopravní nehodu oznámit. Hlídka z obvodního oddělení v Třešti následně řidiče vypátrala a nalezla ho v místě jeho bydliště. Policisté vyzvali muže k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní - 2,02 promile alkoholu v dechu. Provedení opakované dechové zkoušky řidič odmítl a požádal o provedení lékařského vyšetření spojeného s odběrem krve, kterému se poté podrobil v Nemocnici v Jihlavě, kam byl policejní hlídkou převezen. 

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Věc dopravní nehody, při které byla způsobena hmotná škoda ve výši 14 tisíc korun,  je předmětem dalšího šetření. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Štítky Telč, dechová zkouška, Třešť, Jihlava, Škoda 742, Škoda Octavia, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič naboural v Telči auto a z místa nehody ujel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.