Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mezi hokejovými fanoušky došlo k potyčce

Ve středu 28. října museli policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina zasahovat v Jihlavě v prostoru parku vedle Horáckého zimního stadionu v souvislosti s narušováním veřejného pořádku při hokejovém utkání I. ligy mezi mužstvy HC Dukla Jihlava a Rytíři Kladno.

Hokejovému utkání přihlíželo celkem 2 505 fanoušků, z toho zhruba pět desítek fanoušků celku Rytíři Kladno. V průběhu utkání jsme na lince tísňového volání 158 přijali oznámení, že v parku u zimního stadionu dochází k fyzickému napadání mezi fanoušky obou mužstev.

Na místo proto operační důstojník vyslal nejbližší dostupné policejní hlídky, jejichž úkolem bylo zajistit v místě veřejný pořádek tak, aby nedocházelo k dalším výtržnostem. Na místo bylo postupně vysláno 38 policistů, včetně třech psovodů se služebními psy a devět strážníků Městské policie Jihlava. 

Při vzájemní potyčce mezi fanoušky byla jedna osoba zraněna. Dosud neznámý pachatel - fanoušek hokejového klubu Rytíři Kladno – ve středu kolem osmnácté hodiny v parku Smetanovy sady v Jihlavě způsobil poranění muži. Zraněný muž musel být převezen na ošetření do nemocnice v Jihlavě. Policisté z obvodního oddělení Jihlava celou věc zadokumentovali a po pachateli pátrají.

Po skončení utkání policisté zajistili dvě osoby, které se dopustily přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kdy jejich jednání bylo vyřízeno na místě uložením pokuty v blokovém řízení. Po skončení utkání už k žádnému narušení veřejného pořádku nedošlo.

Foto: www.jihlava.idnes.cz

Štítky hokej, HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, veřejný pořádek, Kraj Vysočina, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi hokejovými fanoušky došlo k potyčce | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.