Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté pátrají po ženě, která si neoprávněně přisvojila platební kartu

Jihlavští policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při objasňování případu zneužití platební karty, kterou si poškozená žena zapomněla v obchodním domě při placení. Kartu z platebního terminálu vzala pachatelka a s kartou bylo poté neoprávněně placeno v dalších obchodech.

V pátek 14. srpna nakupovala žena v obchodním domě na ulici Romana Havelky v Jihlavě. Před šestou hodinou večer platila za zboží u pokladny a k úhradě finanční hotovosti použila platební kartu. Při odchodu ale na kartu zapomněla a ta zůstala zasunutá v platebním terminále. Zapomenutá platební karta neunikla pozornosti další nakupující. Jednalo se o ženu, která byla ve společnosti dvou mužů. Kartu vzala a neoprávněně si jí přisvojila. Během přibližně jedné hodiny pak bylo odcizenou platební kartou placeno za zboží ve třech jihlavských obchodech, vždy v částce, která nevyžaduje zadání PIN kódu. Majitelka platební karty tak přišla o necelých 1 500 korun.

Když poškozená žena následně zjistila, že platební kartu nemá a karta byla zneužita, oznámila případ na policii. Policisté začali okolnosti, za kterých o platební kartu přišla, prověřovat a zjistili, že si ji z obchodu odnesla pachatelka, kterou zachytily kamery. 

Dále zjistili popis podezřelé ženy, je pravděpodobně ve věku kolem pětadvaceti let, štíhlé postavy. Na pravé ruce měla tetování, jedná se zřejmě o čísla 269 případně 289. Ženu doprovázeli dva muži, z nichž jeden byl nápadně vysoké mohutné postavy.

Případ policisté prověřují pro spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po podezřelé ženě pátrají.

Žádáme občany, kteří ženu na fotografiích poznají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Uvítáme také informace o dvou mužích, kteří se v době, kdy žena platební kartu vzala, nacházeli v její blízkosti a mohli by tak poskytnout důležité informace k objasnění případu.

Foto: Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Štítky platební karta, obchod, Roman Havelka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pátrají po ženě, která si neoprávněně přisvojila platební kartu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.