Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: V polovině března se kradlo na třebíčské základní škole. Policie žádá veřejnost o spolupráci

V polovině března došlo v třebíčské základní škole ke vloupání. Pachatel si odnesl notebook a další věci, další škodu způsobil poškozením vybavení budovy. Kriminalisté se nyní obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci vedoucí k vyšetření případu.

Ke spáchání činu došlo v noci z úterý 14. března na středu. Pachatel se vloupal do základní školy na ulici Bartuškova oknem v přízemí. Budovou postupně procházel, snažil se vypáčit několik dveří, což se mu ale nepodařilo. Dále prohledal volně přístupné třídy a šatny. Pachatel odcizil notebook Lenovo ThinkPad 11 v hodnotě necelých  tisíc korun a další věci. Z místa poté odešel.

Kromě škody vzniklé odcizením věcí způsobil pachatel při činu další škodu ještě poškozením dveří a vybavení.  Policisté zahájili úkony trestního řízení pro spáchání dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci.

Policie vyhodnotili také záznamy z kamer, které muže pohybujícího se v budově školy zachytily. Po podezřelém muži policisté pátrají, v zájmu zjištění jeho totožnosti se obracejí s žádostí o spolupráci na občany.

Kriminalisté žádají osoby, které muže na kamerovém záznamu znají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásily na tísňové lince 158. Policisté uvítají také další informace směřující k dopadení pachatele, vypátrání odcizeného notebooku a objasnění případu.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie ČR

Štítky základní škola, notebook, Lenovo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V polovině března se kradlo na třebíčské základní škole. Policie žádá veřejnost o spolupráci | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.