Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Žena přišla při nákupu v Jihlavě o svou peněženku. Neznáte muže a ženu ve videu?

O svoji peněženku přišla v pondělí 6. února seniorka v obchodě v jihlavské Havlíčkově ulici. Po muži a ženě, která byla po celou dobu v jeho blízkosti, nyní pátrají policisté.

K okradení sedmaosmdesátileté seniorky došlo po 15. hodině.  Žena měla svoji tašku zavěšenou na nákupním vozíku, který měla těsně u sebe. Když se žena otočila směrem k regálům a její pozornost byla soustředěna na vybírání zboží, přiblížil se k ní muž a z tašky jí odcizil peněženku. Seniorka poté pokračovala  v nákupu a muž mezitím z odcizené peněženky vybral peníze, peněženku odhodil do regálu mezi zboží a se ženou z obchodu odešli.

Když chtěla seniorka následně u pokladny zaplatit, zjistila, že peněženku nemá. Na místo byli ihned přivoláni policisté. V regálu byla nalezena odcizená peněženka, samozřejmě ale bez peněz. Policie vyhodnotila záznamy z kamer a zjistila, že z krádeže peněženky z tašky je podezřelý muž, po kterém v současné době pátrají. „V jeho blízkosti se v obchodním domě pohybovala ještě žena, jejíž totožnost by policisté také potřebovali znát. Muž má tmavší barvu pleti a je velmi robustní postavy. Má nakrátko střižené tmavé vlasy. Žena je drobnější postavy s dlouhými tmavými vlasy,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Dále policisté zjistili, že je muž podezřelý ještě z další krádeže, ke které došlo ve stejný den, v jedné z brněnských restaurací. Tam ukradl bundu, ve které byla uložena peněženka. Na místě s ním opět byla také žena.

„Žádáme občany, kteří muže na kamerovém záznamu znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také informace k totožnosti ženy, která muže v obchodním domě doprovázela,“ vyzývá Kroutilová.  

Štítky peněženka, Jihlava, regál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Žena přišla při nákupu v Jihlavě o svou peněženku. Neznáte muže a ženu ve videu? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.