Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při nehodě na Jihlavsku zemřel jednadvacetiletý řidič. Spolujezdkyně skončila v nemocnici

K osobní nehodě s tragickými následky došlo ve čtvrtek 23. března krátce před 13. hodinou na silnici II/523 mezi obcemi Bílý Kámen a Větrný Jeníkov. Jednadvacetiletý řidič, který byl ve vážném stavu letecky přepraven do brněnské nemocnice, dnes svým zraněním podlehl.

Jednadvacetiletý řidič osobního vozidla VW Golf projížděl po silnici ve směru od Bílého Kamene na Větrný Jeníkov. Nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu vozovky a při projíždění levotočivou zatáčkou v klesání vyjel s vozidlem na pravý okraj vozovky, kde dostal smyk. Poté přejel vlevo mimo vozovku, kde narazil do travnatého svahu a střechou a pravým bokem vozidla do stromu.

„Při dopravní nehodě si řidič způsobil těžké zranění s ohrožením života a byl letecky z místa nehody transportován do nemocnice v Brně. Dnes na následky těžkých zranění zemřel. Při nehodě došlo ke zranění spolujezdkyně, která byla vozidlem zdravotnické záchranné služby převezena na ošetření do nemocnice v Jihlavě,“ sdělila k nehodě podrobnosti Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Dechová zkouška u řidiče nemohla být pro závažnost poranění provedena. Cestou integrovaného operačního střediska byl zajištěn odběr krve v nemocnici v Brně. Na havarovaném vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 40  tisíc korun. Další okolnosti tragické dopravní nehod jsou předmětem policejního šetření.

„V letošním roce si dopravní nehody v našem kraji vyžádaly již pět obětí. Jedna tragická nehoda se stala v lednu, dvě v únoru a dvě v březnu,“ dodává statistiku Čírtková.

Foto Policie ČR

Štítky nemocnice, havárie, úraz, okres Jihlava, Bílý Kámen, Větrný Jeníkov, Brno, Volkswagen Golf, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě na Jihlavsku zemřel jednadvacetiletý řidič. Spolujezdkyně skončila v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.