Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: V Dobroníně na Jihlavsku shořel bývalý hostinec. Škoda se vyšplhala na 700 tisíc korun

Na tísňovou linku přišlo v neděli 5. března po 11. hodině oznámení o požáru bývalého hostince na ulici Štocká v Dobroníně. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Polné a Jihlavy a dobrovolní hasiči z Dobronína, Polné a Štoků.

„Hustý dým valící se z hořícího převážně dřevotřískového objektu byl viditelný na desítky metrů. Jako první dojela na místo události jednotka profesionálních hasičů z Polné. V době příjezdu této jednotky se z budovy valil hustý dým a začaly šlehat plameny. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a objekt odpojili od přívodu elektrické energie,“ popisuje Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Od začátku hasiči pracovali s informací, že uvnitř hořícího objektu může být muž, který zde často přespával. To se naštěstí nakonec nepotvrdilo.

Hasiči požár zlikvidovali krátce před 14. hodinou. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 700 tisíc korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 100 tisíc korun.

Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje. „Vyšetřovatel hasičů pracuje hned se třemi verzemi, jak k požáru mohlo dojít. Buď jej mohla způsobit technická závada na elektroinstalaci, nedbalost nebo také mohl někdo objekt úmyslně zapálit,“ dodává ještě Musilová.

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky Dobronín, požár, Polná, okres Jihlava, Jihlava, hospoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Dobroníně na Jihlavsku shořel bývalý hostinec. Škoda se vyšplhala na 700 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.