Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Patnáctiletá dívka spadla pod led. Zachránily ji duchapřítomné děti a žena se žebříkem

Na policejní linku 158 přišlo ve středu 22. února před 17. hodinou oznámení o dívce, která se na Hrotovicku propadla pod led. Na místo ihned vyjeli hasiči i záchranáři.

Po příjezdu se dívka nacházela naštěstí již na břehu, do péče ji ihned převzali zdravotníci.

„Na základě šetření policisté zjistili, že patnáctiletá dívka šla po ledě rybníka. Když se přiblížila k přítoku, led se pod ní probořil. Nedaleko byly naštěstí další děti, které když viděly, co se stalo, ihned běžely pro pomoc,“ sdělila Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Přítomné děti na nic nečekaly a přiběhly k blízkému domu, kde zabouchaly na ženu, ta vzala žebřík, donesla ho k rybníku, podala ho dívce ve vodě a ta se s jeho pomocí dostala na břeh. Po vyšetření lékařem si dívku převzali do péče její blízcí.

„Děti, které přivolaly pomoc, a žena, která dívce pomohla dostat se z rybníka na břeh, se zachovaly velmi duchapřítomně. Dívce, jejíž život a zdraví byl ohrožen, pomohly rychle a postupovaly správně. Pomoc osobám, které se proboří pod led, je značně náročná a vyžaduje správný postup tak, aby se dotyčný člověk dostal co nejrychleji na břeh a zároveň se nedostal do nesnází i sám zachránce,“ dodává Kroutilová.  

Foto Brněnská Drbna

Štítky rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patnáctiletá dívka spadla pod led. Zachránily ji duchapřítomné děti a žena se žebříkem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.