Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavští kriminalisté našli zloděje rybářského vybavení. V krádežích rozhodně není začátečník

Na začátku února došlo v Třešti na Jihlavsku ke krádeži značkových rybářských prutů, které byly majiteli odcizeny ze sklepa. Tento případ se již objasnil - jihlavští kriminalisté již dopadli zloděje. Je jím dvaatřicetiletý muž z Jihlavska.

Ten je nyní obviněný ze spáchání hned dvou trestných činů a byl vzat do vazby.  

Ke krádeži došlo kolem 20. hodiny, v domě v ulici Nerudova. Zloděj se vloupal do sklepní kóje, ze které si odnesl třeba dva rybářské pruty značky Sportex, dva pruty značky Shakespeare a mnoho dalšího. „Majiteli vznikla škoda přes třináct tisíc korun. Policisté místo činu ohledali, zadokumentovali a v lokalitě provedli šetření. Dále zahájili úkony trestního řízení pro spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody,“ řekla po krádeži Jana Kroutilová, policejní mluvčí. 

ČTĚTE TAKÉ: Rybářské pruty za více než třináct tisíc korun. I to se dá ukradnout ze sklepa 

Policisté se dali do vyšetřování případu. Po několika dnech se jim podařilo zloděje rybářských prutů vypátrat. Zmiňovaný dvaatřicetiletý muž je recidivista, v minulosti byl již opakovaně soudně trestán pro různorodou trestnou činnost. Jedná se navíc o muže, který je od první poloviny letošního ledna vyšetřován v souvislosti s jinou majetkovou trestnou činností, trestně stíhán byl na svobodě. I přesto se přibližně po měsíci dopustil této krádeže v Třešti.

„Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař opět trestní stíhání muže, který byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody.  Na muže byl podán návrh na vzetí do vazby a po rozhodnutí soudu byl obviněný muž eskortován do věznice,“ uzavírá Jana Kroutilová, policejní mluvčí.  

Foto Dominik Svoboda

Štítky krádež, okres Jihlava, Třešť, William Shakespeare

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští kriminalisté našli zloděje rybářského vybavení. V krádežích rozhodně není začátečník | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.