Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO + VIDEO: Na Březinkách byla poničená výloha. Policisté pátrají po výtržníkovi

Na konci ledna došlo v jihlavském zábavním a obchodním areálu na Březinkách k poškození rámu a skleněné výplně jednoho z obchodů. K události došlo v noci, vyčíslená škoda se vyšplhala na zhruba deset tisíc korun.

„Ke spáchání činu došlo v neděli 29. ledna po třetí hodině v noci. V areálu zábavního a obchodního centra na ulici Březinova šel pachatel jeho středovou částí směrem k východu. Když procházel kolem provozoven, nejprve udeřil do jedné z výloh a poté kopl do dveří, u kterých tím poškodil rám a skleněnou výplň. Poté z místa odešel,“ popisuje průběh události Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Poškození bylo ohlášeno na linku 158, na místo ihned přijeli policisté. Případ začali prošetřovat, využili také záznamy z bezpečnostních kamer, které jsou umístěné v areálu.

„Po spáchání činu k pachateli přiběhla žena, která šla předtím v doprovodu jiného muže, další osoby byly v tu dobu v okolí a poškození dveří mohly vidět nebo si všimly pachatele, který je poškodil. Zejména svědectví ženy, která pachatele po spáchání činu kontaktovala, muže, který ji předtím doprovázel, a dalších osob, které byly v době poškození majetku v blízkosti, je pro policisty velmi důležité,“ popisuje dále Kroutilová.

Policisté by nyní potřebovali zjistit totožnost muže na první fotografii a dále dvojice muže se ženou na fotografii druhé. „Žádáme osoby zachycené na fotografiích nebo občany, kteří je znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nacházejí či pohybují, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také informace od dalších osob, které pachatele z kamerového záznamu poznají, nebo v areálu v tu dobu byly, poškození dveří viděly a mohly by tak poskytnout informace k jeho popisu. Přihlásit se mohou také občané, kteří mají jakékoli další informace směřující k objasnění případu,“ vyzývá mluvčí Kroutilová.

Poškozením majetku vznikla předběžně vyčíslená škoda deset tisíc korun.

Foto Policie ČR (redakčně upraveno)

Štítky Březinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO + VIDEO: Na Březinkách byla poničená výloha. Policisté pátrají po výtržníkovi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.