Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chlapeček plakal, přítel jeho matky ho zabil

Šokující případ smrti malého dítěte vyšetřují od neděle policisté na Třebíčsku. Kojenci způsobil přítel jeho matky těžká zranění, kterým chlapeček podlehl. Sedmadvacetiletému muži teď hrozí šestnáct let za mřížemi.

Jak uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová, záchranáři vyjeli k nahlášenému bezvědomí malého dítěte před půl jedenáctou dopoledne. I přes maximální a vytrvalou snahu zdravotníků však chlapeček zemřel.

„Policisté ihned zahájili prověřování a začali zjišťovat všechny okolnosti úmrtí dítěte. Chlapce měl v té době v péči přítel jeho matky, který odmítal jakékoli násilí vůči chlapci. Dechová zkouška stejně jako test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl u muže negativní," uvedla Kroutilová.

Policisté místo důkladně ohledali a provedli rozsáhlé šetření. Zjistili podezření, že dítě mohlo zemřít v důsledku jednání jiné osoby. Na místo byl povolán soudní lékař a byla nařízena soudní pitva, která podezření na spáchání násilného trestného činu na dítěti potvrdila. 

„Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví spáchaného na dítěti mladším patnácti let s následkem smrti,“ řekl kapitán Zdeněk Maloušek, vrchní komisař odboru obecné kriminality.

Obviněný muž se ke spáchání činu doznal. V minulosti již byl soudně trestán pro násilnou trestnou činnost, v září loňského roku byl muži uložen podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou dvou let.

Podle policejní mluvčí vyndal sedmadvacetiletý muž chlapce, který v tu chvíli plakal, z dětské postýlky a opakovaně s ním prudce zatřás, aby se utišil. „Vzhledem ke kojeneckému věku chlapce si musel být vědom rizika, že mu tím může způsobit vážnou újmu na zdraví," dodala Jana Kroutilová. Chlapci muž skutečně způsobil těžká zranění, kterým dítě následně podlehlo.

Za spáchaný zvlášť závažný zločin hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na osm až šestnáct let.

S ohledem k citlivosti případu nebudeme další informace k případu sdělovat.

Štítky okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapeček plakal, přítel jeho matky ho zabil | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.