Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dva opilí cizinci napadli ostrahu v zábavním podniku na Březinkách, jednomu z nich hrozí 10 let

Jihlavští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou cizinců, kteří na začátku října v jihlavském zábavním podniku napadli pracovníka ostrahy. Napadený muž utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Stíhaní jsou ve věku třicet a sedmatřicet let, mladší z nich byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu.

Násilí, ke kterému na začátku října v jihlavském zábavním podniku došlo, předcházelo nevhodné chování opilých cizinců vůči dalším návštěvníkům. Ostrahou byli oba podezřelí muži opakovaně upozorněni a vyzváni, aby svého jednání zanechali. Když následně jeden z pracovníků ostrahy pořizoval fotografii na mobilní telefon, jeden z podnapilých cizinců k němu přišel a začal mu vyhrožovat.

Napadeného se zastal návštěvník podniku, kterého ale druhý cizinec napadl úderem pěstí, a poté ještě skleněnou lahví udeřil do oblasti hlavy pracovníka ostrahy, a v útoku pokračoval, i když zraněný muž upadl na zem. V dalším násilí mu zabránili a do příjezdu policistů ho na místě zdrželi ostatní přítomní v zábavním podniku. Druhý opilý cizinec utekl ven, poté se do podniku ještě vrátil a v ruce držel rozbité lahve, které následně odhodil ve směru ke zraněnému napadenému muži, utekl a poté byl také zajištěn.

Napadený muž utrpěl při útoku mimo jiné řeznou ránu pod dolní čelistí a pouze shodou okolností nedošlo k závažnějšímu následku. Na ošetření byl vozidlem zdravotnické záchranné služby odvezen do jihlavské nemocnice. 

Oba podezřelí cizinci byli pod vlivem alkoholu. Policisté u nich provedli dechové zkoušky, při kterých mužům naměřili hodnoty 1,5 a 1,86 promile alkoholu. Oba opilé cizince eskortovali policisté na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění putovali podezřelí muži do policejní cely a byly s nimi provedeny všechny nezbytné procesní úkony.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání obou cizinců. „Mladší z nich byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví,“ řekl npor. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let. Sedmatřicetiletý cizinec byl obviněn ze spáchání tří trestných činů, a to vydírání, nebezpečného vyhrožování se zbraní a výtržnictví. Může být postižen trestem odnětí svobody až na čtyři roky.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie České republiky

Štítky Březinka, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva opilí cizinci napadli ostrahu v zábavním podniku na Březinkách, jednomu z nich hrozí 10 let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.