Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Kosteleckých uzeninách budou pracovat vězenkyně ze Světlé nad Sázavou

Od poloviny května začne ve společnosti Kostelecké uzeniny pracovat až 15 odsouzených žen z věznice ve Světlé nad Sázavou. Důvodem je nedostatek pracovních sil v dělnických profesích. Uvedl to personální ředitel podniku Zdeněk Lidmila. Masokombinát plánuje využívat práci odsouzených půl roku. Pokud se spolupráce osvědčí, bude v ní pokračovat.

Ženy vybrané na práci jsou ve výkonu trestu za méně závažnou trestnou činnost. V minulosti už mimo věznici pracovaly, a proto dostaly znovu důvěru. Z věznice je bude do práce vozit autobus. „Odjíždět budou v 04:15. Pracovat budou od 06:30 do 17:30. V 19 hodin už budou opět ve věznici," řekla mluvčí věznice Eva Hodná.

V současné době pracuje mimo věznici ve Světlé nad Sázavou na 200 odsouzených žen. Podle mluvčí je kolem 60 procent žen ve výkonu trestu zaměstnáno přímo v areálu věznice, nebo mimo něj. Řada vězenkyň dlouhodobě dojíždí za prací do továrny na cukrovinky na Humpolecko. Tato společnost už několik let vlastní pozemky v podnikatelské zóně v sousedství věznice. Podle starosty Světlé Jana Tourka by tam letos měla začít s výstavbou svého provozu a v příštím roce zahájit výrobu opět s využitím práce odsouzených.

Zdroj: ČTK
Foto: Flickr

Štítky Kostelecké uzeniny, Světlá nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kosteleckých uzeninách budou pracovat vězenkyně ze Světlé nad Sázavou | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.