Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čarodějnice ještě nezačaly a na Vysočině už v noci hořely dvě vatry. Obě vzplály rukou žháře

Jen několik málo minut od sebe dělilo požár vatry v Pošné na Pelhřimovsku a v Želetavě na Třebíčsku. Obě vatry, které byly postaveny na dnešní pálení čarodějnic, vzplály úmyslně.

V 03.04 hod byl na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina ohlášen požár stohu v Pošné na Pelhřimovsku. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pacov společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Nové Cerekve, Pacova a Pošné. Po příjezdu na místo události hasiči zjistili, že hoří hranice dřeva připravená na pálení čarodějnic. Hasiči velmi rychle požár dostali pod kontrolu. V Pošné se bohužel tento špatný žert stává tradicí, už v loňském roce místním někdo připravenou vatru také zapálil. 

V 03.11 hod  stejný případ řešili hasiči v Želetavě na Třebíčsku. Na fotbalovém hřišti někdo také zapálil vatru. U požáru zasahovali profesionální hasiči z Moravských Budějovic společně s dobrovolnými hasiči ze Želetavy.

Zdroj: HZS Kraje Vysočina

Štítky čarodějnice, vatra, požár, žhář, Kraj Vysočina, Pošná, Želetava, okres Pelhřimov, okres Třebíč, Pacov, sbor dobrovolných hasičů, Nová Cerekev, Moravské Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čarodějnice ještě nezačaly a na Vysočině už v noci hořely dvě vatry. Obě vzplály rukou žháře | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.