Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další část stavby obchvatu slavnostně zahájena

Slavnostním poklepáním na základní kámen úseku silnice I/34 Božejov – Ondřejov – Pelhřimov byla zahájena stavba, která zase o něco uleví okolním obcím. Jde o přeložku, která povede provoz mimo vesnice Ústrašín, Ondřejov a Myslotín.

Akce se zúčastnil nejen hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, ale také generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa, Tomáš Blecha, náměstek sekce pro realizaci zdrojů ze Státního fondu dopravní infrastruktury a Josef Koch, místostarosta města Pelhřimov. Na slavnostním zahájením nesměl chybět zástupce zhotovitelů Sdružení Božejov - Swietelsky, Strabag, Colas jednatel firmy Swietelsky Petr Čížek.

Celkové náklady na stavbu činí 670 milionů korun. „Z toho se již 12 milionů vydalo v rámci přípravy a pro letošní rok počítáme s výdaji 222 milionů korun," uvedl Tomáš Blecha ze Státního fondu dopravní infrastruktury s tím, že stavba je zatím financována pouze z českých peněz. Jak však uvedl generální ředitel ŘSD Jan Kroupa, je stavba navržena k zařazení do Operačního programu Doprava 2014 - 2020 a bude spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Obchvat navazuje na úsek stavby „Nová Ves – Božejov“. Ve výhledu dalších let je pak plánován navazující západní obchvat Pelhřimova. „Tím dojde k velkému zlepšení situace v Pelhřimově. Doufám, že do roku 2020 bude tato stavba zahájena a realizována," uvedl hejtman Jiří Běhounek.

Stavba:

délka: 5397 m

plocha vozovek: 60 500 m2

zhotovitel: Sdružení Božejov - Swietelsky + Strabag + Colas - vedoucí: SWIETELSKY stavební s.r.o.

cena: 448,138 mil. Kč bez DPH

délka výstavby: 31 měsíců

Zdroj: ŘSD

Štítky Pelhřimov, Ondřejov, Božejov, Ředitelství silnic a dálnic, Jiří Běhounek, Jan Kroupa, Ústrašín, Myslotín, Strabag, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další část stavby obchvatu slavnostně zahájena | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.