Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavský dopravní podnik koupí deset trolejbusů za 129 milionů, začnou jezdit příští podzim

Dopravní podnik města Jihlavy koupí deset nových nízkopodlažních trolejbusů v celkové hodnotě skoro 129 milionů korun. Mezi nimi bude sedm takzvaných parciálních trolejbusů, které jsou díky bateriím částečně schopné jezdit i mimo trolejové vedení. V jihlavské MHD by měly začít sloužit příští rok na podzim.

Podnik nakoupí trolejbusy Škoda 32 Tr, smlouvy na dodání podle věstníku veřejných zakázek uzavřel s plzeňskou společností Škoda Electric. Parciální trolejbusy zatím v Jihlavě nejsou. Veřejnost si tento nový typ trolejbusu může prohlédnout 22. září během dne otevřených dveří v městském podniku. „Návštěvníci si budou moci trolejbus Škoda 32 Tr detailně prozkoumat i zevnitř,“ uvedl výkonný ředitel podniku Radim Rovner.

Trolejbusy v Jihlavě slouží od roku 1948, trolejovou trať má radnice nyní v plánu prodloužit o více než pět kilometrů směrem do průmyslové zóny. Městský podnik měl na konci minulého roku podle výroční zprávy 29 trolejbusů a 40 autobusů, část autobusů je poháněná stlačeným zemním plynem (CNG). Na trolejbusových linkách jeho vozy vloni najely 1,483 milionu kilometrů a na autobusových 1,575 milionu kilometrů. V součtu jihlavská MHD v roce 2018 přepravila 15,465 milionu lidí.

 

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky ČR, EU, MHD, Jihlava, Škoda Electric, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský dopravní podnik koupí deset trolejbusů za 129 milionů, začnou jezdit příští podzim | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.