Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Golčově Jeníkově se srazil vlak s osobním autem, dva lidé při nehodě zemřeli

V Golčově Jeníkově na Havlíčkobrodsku se dnes ráno se srazil nákladní vlak s osobním automobilem. Při nehodě zahynuli dva lidé. Dechová zkouška u strojvedoucího prokázala téměř dvě promile alkoholu. Na místě zasahují záchranné složky. Provoz na železnici i na silnici je zcela uzavřen. Místo nehody je podle policie možné objet. ČTK to oznámila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského nebyl provoz vlaků ČD touto mimořádnou událostí nijak narušen. „Trať v místě nehody je dvoukolejná, osobní vlaky i rychlíky mezi Prahou, Havlíčkovým Brodem a Brnem jezdí po celou dobu bez omezení a podle plánovaných jízdních řádů,“ uvedl Šťáhlavský. 

Podle Martina Drápala z Drážní inspekce se nehoda stala na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací a závorami. „Zabezpečovací zařízení bylo pro kolej, po níž jel posun, vypnuto z provozu, tedy světelná výstraha na příjezd vlaku neupozorňovala a závory byly zvednuty. O vypnutém zabezpečení přejezdu byl strojvedoucí posunu informován a měl tomu přizpůsobit jízdu,“ sdělil ČTK Drápal. Podle částečných výsledků vyšetřování jel posun v době nárazu rychlostí přibližně 40 kilometrů v hodině.

Policie přijala oznámení o vážné nehodě na železničním přejezdu v Mírové ulici v 07:08. „Muž a žena cestující v autě utrpěli vážná zranění, jejichž následkům na místě podlehli,“ uvedla mluvčí Čírtková.

Podle informací ČTK je majitelem nákladního vlaku společnost Lokotrans Servis. Zástupci vedení firmy jsou na místě nehody a k případu se zatím nechtějí vyjadřovat.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Golčův Jeníkov, havárie, okres Havlíčkův Brod, České dráhy, Drážní inspekce, Praha, Brno, Havlíčkův Brod, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Golčově Jeníkově se srazil vlak s osobním autem, dva lidé při nehodě zemřeli | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.