Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na dálnici D1 u Větrného Jeníkova bude v sobotu omezení kvůli opravě značení

Na dálnici D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem budou v sobotu omezovat provoz opravy a doplňování vodorovného dopravního značení. Dopoledne budou auta jezdit asi tři hodiny jedním jízdním pruhem ve směru na Prahu a po poledni přibližně stejně dlouhou dobu směrem na Brno, dnes to sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký.

Ve směru na Prahu budou auta dopoledne projíždět v jednom pruhu mezi kilometry 95 až 91. Směrem na Brno bude odpoledne doprava stažena do jednoho pruhu mezi 95. až 100. kilometrem dálnice. 

D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem, kde se zpozdila rekonstrukce, je od pondělí v obou směrech průjezdná ve standardní šířce. Řidiči tam jezdí rychlostí omezenou do 100 kilometrů v hodině. Podle dřívějších informací ŘSD se tam stavbaři v nejbližších dvou týdnech ještě několikrát vrátí kvůli lokálním opravám. Výtluky v úseku kolem 103. kilometru směrem na Prahu spravovali už v noci na dnešek.

D1 mezi 94. a 104. kilometrem byla zúžená kvůli loni zahájené rekonstrukci, která měla stát 1,75 miliardy korun. Práce naplánované na minulý rok ale do zimy stavební firmy nedokončily a v prosinci v tomto úseku kolabovala doprava. ŘSD následně ukončilo spolupráci s původním dodavatelem. Jinými firmami nechalo nejdříve posunout a koncem minulého týdne odstranit dočasná svodidla. Na jaře chce vybrat nového dodavatele stavby, který by měl v létě pokračovat v opravách.

Autoři | Foto mdcr.cz

Štítky dálnice, D1, omezení, oprava, značení, Větrný Jeníkov, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, Brno, Humpolec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D1 u Větrného Jeníkova bude v sobotu omezení kvůli opravě značení | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.