Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

SJÍZDNOST: Silnice Vysočiny jsou kvůli sněhu těžko průjezdné, večer byla uzavřena i dálnice

Silnice na Vysočině jsou dnes kvůli mokrému sněhu a náledí místy obtížně sjízdné. Večer policisté na víc než hodinu uzavřeli dálnici D1 ve směru na Prahu mezi 141. a 125. kilometrem, aby ji silničáři mohli posolit. Zledovatělá je dálnice i ve směru na Brno.

Zledovatělý sníh je také na silnicích nižších tříd. Vyplývá to z informací, které poskytla policie a silničáři. Na Vysočině sněží od pondělního večera. Silničáři jezdí se sypači i s traktory. "Všechno, co je k dispozici, je venku," řekl dispečer Aleš Hubený. Už k večeru byly největší problémy na tazích I/38 a I/34 na Havlíčkobrodsku.

Úsek D1 byl uzavřen před 20:45. "Provedena údržba dálnice, provoz obnoven s maximální opatrností," uvedlo kolem 22:00 Národní dopravní informační centrum. Na Havlíčkobrodsku byly večer po hustém sněžení zablokované hlavní tahy kolem Ždírce nad Doubravou i v kopci u Jitkova, doprava vázla také ve směru z Havlíčkova Brodu na Humpolec a na Habry. Pokud řidiči nemusí, neměli by zatím raději vyjíždět, uvedl dispečer krajské správy a údržby Aleš Hubený.

Mokrý sníh se ujíždí a na namrzlých vozovkách se vytváří zledovatělá vrstva, auta někde nemohou vyjet do kopce nebo sjet. Sypače místy stojí v kolonách aut, uvedla mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Dopravních nehod zaznamenali policisté od rána 33, lehce se při nich zranilo pět lidí.

 

Zdroj ČTK

Štítky ČR, počasí, silnice, nehoda, sjízdnost, Vysočina, dálnice, Kraj Vysočina, Dálnice D1, Praha, Brno, okres Havlíčkův Brod, Národní dopravní informační centrum, Ždírec nad Doubravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Silnice Vysočiny jsou kvůli sněhu těžko průjezdné, večer byla uzavřena i dálnice | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.