Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na části silnic Vysočiny je ujetý sníh, hlavní tahy jsou mokré

, aktualizováno 19. listopadu 2018, 10:00

Silnice na Vysočině jsou kvůli sněžení sjízdné jen s velkou opatrností. Solené tahy jsou mokré, ujetý sníh posypaný drtí je na vozovkách nižších tříd. V noci na dnešek nemohly někde vyjet kamiony, odstavená auta místy brzdila dopravu i po ránu. Policie eviduje od nedělního večera 13 nehod, při nichž bylo lehce zraněno sedm lidí, řekla dnes krajská mluvčí Dana Čírtková. Teploty se v kraji drží pod nulou, místy sněží.

První sníh přicházející zimy na Vysočině zaměstnává silničáře od neděle, vyjeli s 93 sypači. Posyp pořád obnovují, uvedl dispečer krajské správy a údržby.

Kolem 08:30 podle údajů na policejním webu stál autobus na zledovatělé silnici u Horní Smrčné na Třebíčsku, odstavené nákladní auto bylo u Krahulova. Ve Smrku na Třebíčsku se srazilo auto s traktorem. Dvě osobní auta havarovala po ránu na 137. kilometru dálnice D1, blokovala zpevněnou krajnici.

Přes den bude na Vysočině zataženo až oblačno. Sněžit bude přes den už jen ojediněle, uvedl Český hydrometeorologický ústav. Odpolední teploty budou nejvýše minus jeden až plus dva stupně Celsia.

Autoři

Štítky sjízdnost, sníh, doprava, silnice, Kraj Vysočina, okres Třebíč, Český hydrometeorologický ústav, Horní Smrčné, Krahulov, Smrk, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na části silnic Vysočiny je ujetý sníh, hlavní tahy jsou mokré | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.