Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na silnicích Vysočiny budou kvůli opravám přibývat uzavírky

Na silnicích Vysočiny budou přibývat uzavírky kvůli opravám kolem Velikonoc. Týkat se budou dálnice D1, státních i krajských tahů. Omezení v automobilové dopravě čekají i největší města kraje, Jihlavu a Třebíč, měnit se kvůli tomu bude i městská hromadná doprava.

Na dálnici mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou se stavaři po zimní pauze vrátí 29. března, o den později nastoupí mezi Hořicemi a Koberovicemi. Vyplývá to z údajů, které poskytli správci komunikací.

Na Vysočině se tak bude od konce března pracovat na čtyřech částech D1, přičemž minulý týden Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo opravy mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem a mezi Jihlavou a Velkým Beranovem.

V centru Jihlavy začne 1. dubna rekonstrukce Brněnského mostu, po němž vede krajská silnice II/602. Přestavba za 58 milionů korun potrvá do konce října.  Kvůli opravám dalších mostů bude od 3. dubna ve městě s omezením průjezdný státní tah I/38, který vede i k D1. Auta budou projíždět levým jízdním pruhem ve směru od dálnice, zatímco pravý bude zavřený. „Levou půlku budeme dělat příští rok,“ uvedla ředitelka jihlavského ŘSD Marie Tesařová. Stavba vyjde na 133,6 milionu korun.

ČTĚTE TAKÉ: Na dálnici D1 začnou opravy mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem 

Auta budou moci Jihlavu bezplatně objíždět i po D1. „Objízdné trasy jsou odsouhlaseny,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD). Mapa objízdných tras je na krajském webu, informuje o nich také město.

Peníze ze státního fondu 

V Třebíči bude ŘSD od 3. dubna opravovat části páteřního tahu I/23, a to část Bráfovy třídy a most přes řeku Jihlavu ve Sportovní ulici. Na Bráfově třídě bude do konce října uzavírka od Nádražní ulice po Masarykovo náměstí.  Kvůli přípravám objízdných tras udělá město v sobotu provizorní kruhový objezd v křižovatce ulic Bedřicha Václavka a Jungmannova. Silnice přes most ve Sportovní ulici bude při opravách z poloviny průjezdná, auta budou v obou směrech jezdit ve zúženém pruhu.

Omezení začnou přibývat i na dalších místech Vysočiny. Přestavba nebezpečné křižovatky v místě zvaném Kasárna u Markvartic na Jihlavsku začne 3. dubna, bude stát zhruba 20 milionů korun a potrvá celou stavební sezonu. Průjezd na tamní I/38 mezi Jihlavou a Znojmem bude s omezením zachován. Objížďky tam čekají řidiče na I/23 mezi Telčí a Třebíčí.

ČTĚTE TAKÉ: Již za měsíc Jihlava zavře Brněnský most. Kudy povedou objízdné trasy a linky MHD? 

Přehled letošních připravovaných oprav silnic II. a III. třídy je na webu krajských silničářů. Jejich konečný rozsah ale bude záviset i na tom, jestli na ně kraji přidá peníze Státní fond dopravní infrastruktury, jako to udělal v minulých letech. Podle hejtmana o tom ještě rozhodnutí nepadlo.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky uzavírky, opravy, silnice, oprava, Kraj Vysočina, Jihlava, dálnice, Dálnice D1, Třebíč, Velikonoce, Ředitelství silnic a dálnic, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích Vysočiny budou kvůli opravám přibývat uzavírky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.