Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kontrola na D1 na Vysočině odhalila špatně parkující kamiony. Padla pokuta padesát tisíc

Tři desítky špatně odstavených kamionů i porušení povinných přestávek řidičů odhalila policejní kontrola ve středu 21. března na D1. Účastnilo se jí šest policejních hlídek. Řidiči, kteří porušili pravidla parkování, dostali většinou blokovou pokutu do tisíce korun.

Tureckému řidiči, který porušil předpisy o povinné přestávce, uložili policisté kauci 50 tisíc korun, řekla mluvčí Dana Čírtková.

Policie kontrolovala dálnici asi dvě hodiny ráno, kdy většina řidičů špatně stojících kamionů spala. Nejnebezpečnější je podle Čírtkové jejich parkování na dálničních nájezdech a sjezdech nebo v připojovacích a odbočovacích pruzích. „Bezprostředně tak ohrožují provoz na dálnici,“ uvedla Čírtková. Neomlouvá je podle ní ani to, že chybí dálniční odpočívadla. „Málo odstavných ploch není argument, aby porušovali zákon,“ řekla mluvčí.

Nedostatečnou kapacitu odstavných ploch podél dálnice připomněl před dvěma měsíci v souvislosti s hromadnou nehodou na D1 hejtman Vysočiny Jiří Běhounek. „Až při kolapsu dálnice, kdy kamiony musí zůstat stát a blokují jízdní pruhy, si znovu připomeneme absenci jakýchkoli funkčních a kapacitně vyhovujících odstavných ploch pro nákladní vozy u dálnice,“ řekl 17. ledna hejtman.

„Rozšiřování odpočívek není součástí současné modernizace D1, budeme to řešit separátně,“ uvedl v pátek před novináři generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa při příležitost zahájení letošních oprav na D1 u Větrného Jeníkova.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky parkování, kamiony, odpočívadlo, kontrola, pokuta, Dálnice D1, Kraj Vysočina, dálnice, Jiří Běhounek, Jan Kroupa, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontrola na D1 na Vysočině odhalila špatně parkující kamiony. Padla pokuta padesát tisíc | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.